Deze 10 Nieuwkomers op Netflix moet je zien / mei 2016 - Actueel Cinema

   - 

It's Netflix time! Eerder kozen we voor jou nog de beste romantische films uit voor een ideaal avondje Netflix. Wel, Cinenews kiest voor jou nu ook elke maand de beste films en series uit die nieuw zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod. Gedaan met urenlang scrollen door de filmprentjes. Gedaan met nieuwkomers checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Laat je maandelijks verrassen door alweer een nieuwe batch vol met uren filmplezier, want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Pen gerust nog suggesties of opmerkingen neer in de comments section hieronder! 

De eerste week van juni is als het ware lett-er-lijk voorbij gevlogen. Wind, regen, zon, vocht, donder, bliksem, treinproblemen.. we hebben het allemaal gehad. Wie dacht dat filmavonden geruild konden worden door terrasjesavonden in open air, had (helaas?) pech. Niets beter dan onze Netflix-batterij aan te vullen en ons gezellig neer te ploffen voor het scherm, toch? Tijd om ons te verdiepen in de nieuwe lading films en series die Netflix de afgelopen maand mei heeft toegevoegd aan zijn assortiment.


Looper - Actie – 2012 – 7.4 (IMDb) – Op Netflix sinds 01/05/2016

Een actiefilm met leuk sci-fi gehalte. De film gaat over huurmoordenaars die terugkeren in de tijd om mensen te vermoorden. In de hoofdrollen vind je topacteurs Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis en Emily Blunt. Filmmaker Rian Johnson regisseerde al enkele afleveringen van Breaking Bad en is nu bezig met het filmen van Star Wars: Episode VIII

Gomorra – Drama – 2014 – 8.7 (IMDb) – Op Netflix sinds 01/05/2016

Misdaadserie in het Italiaans. Kent u het boek en de film al? Deze serie is op beide succesverhalen gebaseerd en gaat nog dieper op het verhaal in. Het speelt zich af in Napels en beeldt de interne ontwikkelingen binnen de maffiawereld af. Het tweede seizoen is al onderweg! 

Prisoners - Thriller – 2013 – 8.1 (IMDb) – Op Netflix sinds 02/05/2016

Duistere thriller over de verdwijning van Keller Dovers (Hugh Jackman) dochter en haar vriendin. Keller gaat vastberaden op zoek naar de ontvoerder en botst verschillende malen op detective Loki (Jake Gyllenhaal) die hetzelfde probeert te doen. Van de regisseur van Incendies en Sicario. Kan alleen maar goed zijn. 

Marseille – Drama – 2016 – 7.0 (IMDb) - Op Netflix sinds 05/05/2016

Een Netflix Original reeks in het Frans en met Gérard Depardieu in de hoofdrol als burgemeester van de tweede grootste stad van Frankrijk, Marseille. Het eerste seizoen telt 8 afleveringen en het tweede is al besteld. Wij kijken er naar uit. 

Peaky Blinders – Drama – 2013 – 8.8 (IMDb) - Op Netflix sinds 07/05/2016

1919, Birmingham. Een Engelse bende met aan het hoofd anti-held Tommy Shelby, vertolkt door de talentvolle Cillian Murphy. Je kan meteen beginnen bingewatchen, want er zijn maar liefst twee seizoenen te bekijken. Allen daarheen! 

Wim Helsen: Spijtig Spijtig Spijtig – Cabaret – 2014 – Op Netflix sinds 15/05/2016 

Ook voor de cabaretliefhebbers is er wat te vinden op Netflix. In mei werden er enkele voorstellingen toegevoegd zoals die van Alex Agnew, Guga Baúl en Wim Helsen. Deze laatste pikken we er zeker uit, want Helsens intelligente monologen zijn absoluut de moeite waard.

Legends of the Fall – Drama – 1994 – 7.5 (IMDb) – Op Netflix sinds 18/05/2016

Ultieme Brad Pitt klassieker uit de Jaren ’90 die met zijn 2u12m zeker niet weet te vervelen. Het verhaal gaat over een Amerikaanse familie met vier zonen en speelt zich af in de periode van de eerste wereldoorlog. Won een Oscar voor beste cinematografie!

Dr. Strangelove – Komedie – 1964 – 8.5 (IMDb) – Op Netflix sinds 18/05/2016

Deze Kubrick succesfilm werd destijds genomineerd voor maar liefst 4 Oscars, nl. beste film, regie, scenario en acteur (Peter Sellers). Het verhaal is een politieke satire op de Koude Oorlog waarin een Amerikaanse generaal een kernaanval wil lanceren op de Sovjet-Unie, tot tegenzin van de president. 

Ocean’s 13 – Actie – 2007 – 6.9 (IMDb) – Op Netflix sinds 25/05/2016

De derde film in de reeks is nu ook op Netflix te bezichtigen. Regisseur Steven Soderbergh komt af met een actiekomedie waarin Danny Ocean (George Clooney) de jongens opnieuw optrommelt om een indrukwekkende diefstal te plegen. Met bekende namen zoals Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino, Casey Affleck, Don Cheadle enz. 

Bloodline – Thriller – 2015 – 8.3 (IMDb) – Op Netflix sinds 27/05/2016

Voor diegenen die al hooked waren na seizoen 1… bekijk dan snel seizoen 2 op Netflix! Na de dood van hun broer zet de familie Rayburn hun leven verder. Plots duikt zijn zoon op en komt hij hen beschuldigen van de moord op zijn vader. 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman' - Actueel
Actueel

Luc Besson is terug met de buitengewone thriller 'Dogman'

Wie had gedacht dat Luc Besson een van de beste dragscènes uit de recente geschiedenis zou afleveren? Dat in diezelfde film een bende honden meesterlijke criminelen blijken te zijn? En dat de prent op het Filmfestival van Venetië in première zou gaan? Nu woensdag 4 oktober verschijnt Dogman... Verder lezen...
Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023 - Actueel
Actueel

Het najaarsprogramma van GIRLS ON FILM 2023

Girls on Film is een feministisch filmcollectief dat cinema door en over vrouwen een breder platform wil bezorgen. We vertonen maandelijks gecureerde films in De Cinema die vrouwelijke ervaringen centraal plaatsen. Deze vertoningen worden telkens gekoppeld aan een relevante gastspreker. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: