Filmografie Bruce Willis

Biografie

Walter Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger. 
 
Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken. 
Hij was getrouwd met actrice Demi Moore van 21 november 1987 tot 18 oktober 2000. Het paar gaf geen reden voor hun scheiding en is nog steeds goed bevriend. Ze hebben drie kinderen samen: Rumer Glen Willis (geboren in 1988), Scout LaRue Willis (1991) en Tallulah Belle Willis (1994). 
 
Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting (1985-89), waarin hij samen met Cybill Shepherd speelde. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur. 
Als zanger scoorde Willis in Nederland in 1987 een Top 10 hit met het nummer Under The Boardwalk. Even daarvoor reikte hij niet verder dan de tipparade met Respect Yourself. Na 1987 bracht Willis geen platen meer uit. 
Op 16 oktober 2006 kreeg Bruce Willis een ster op de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame.

Filmografie Bruce Willis

The Prince - Actie, Thriller
september 2014

The Prince

Actie, Thriller Regie: Brian A MillerMet: Bruce Willis, John Cusack, 50 CentIn deze bikkelharde actiethriller keert ex-crimineel Paul (Jason Patric) na jaren terug naar de onderwereld van New Orleans. Hij heeft een rustig leventje als automonteur aan de andere kant van Amerika, maar als hij vermoedt dat zijn dochter Beth tegen haar wil wordt vastgehouden door The Pharmacy (... Verder lezen...
Catch 44 - Thriller
juli 2013

Catch 44

Thriller Regie: Aaron HarveyMet: Bruce Willis, Nikki Reed, Malin Akerman,...Tess (Malin Akerman) werkt in een stripclub wanneer zij Mel (Bruce Willis) ontmoet. Deze charismatische crimineel biedt haar de kans op een beter leven door dubieuze klussen voor hem te doen. Als Tess opdracht krijgt om samen met haar vriendinnen Kara (Nikki Reed) en Dawn (Deborah Ann Woll) een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: