James McAvoy

Filmografie James McAvoy

Geboortedatum: 21/04/79 (41 jaar)
Jongensnaam: James Andrew McAvoy
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

James Andrew McAvoy (Glasgow,21 april 1979) is een Schots acteur. Hij werd in 2008 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol in Atonement. Meer dan vijf andere acteerprijzen werden hem inmiddels toegekend, waaronder een Rising Star-BAFTA Award in 2006, de prijs voor mannelijke revelatie van het jaar op het Filmfestival van Cannes 2007 en een Empire Award voor Atonement. 
 
McAvoys ouders zijn gescheiden toen hij zeven jaar oud was. Zijn jongere zus Joy is zangeres in de Schotse meidengroep Streetside. Zij werden na de scheiding van hun ouders opgevoed door hun grootmoed Lees de volledige biografie der. Toen McAvoy twintig werd, verhuisde hij naar Londen. 
 
McAvoys filmcarrière begon in de lowbudgetfilm The Near Room (1995). In 2005 speelde McAvoy de faun Mr. Tumnus in de film The Chronicles Of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, zijn grootste publieksfilm tot op dat moment. Datzelfde jaar speelde hij een hoofdrol in The Last King of Scotland, dat meer dan dertig filmprijzen won. 
 
McAvoy trouwde in 2006 met actrice Anne Marie Duff

Filmografie James McAvoy

Trance - Thriller

Trance

Thriller 
juli 2013
Wanted - Actie

Wanted

Actie 
juli 2008
Atonement - Drama

Atonement

Drama 
januari 2008