Filmografie Michael Fassbender

Biografie

Michael Fassbender (Heidelberg, 2 april 1977) is een in Duitsland geboren Iers acteur met een Duitse vader en een Noord-Ierse moeder. Hij won meer dan vijf acteerprijzen, waaronder een BAFTA Award in de categorie 'rijzende ster' in 2009 en een British Independent Film Award in 2008 voor zijn hoofdrol in de biografische film Hunger. 
 
Fassbender maakte in 2001 zijn acteerdebuut en speelde in een aantal televisiefilms en verscheidene series, voordat hij in in 2006 voor het eerst te zien was op het witte doek, als Stelios in 300. Om hongerstaker Bobby Sands te spelen in Hunger viel de 1,83 meter lange Fassbender af tot hij nog 59 kilo woog.

Filmografie Michael Fassbender

The Killer
oktober 2023

The Killer

 Regie: David FincherMet: Michael Fassbender & Tilda SwintonNa een noodlottig bijna-ongeluk gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat het niet persoonlijk is.
Steve Jobs - Biografie
februari 2016

Steve Jobs

Biografie Regie: Danny BoyleMet: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth RogenSteve Jobs speelt zich af gedurende drie iconische productlanceringen en eindigt in 1998 ten tijde van het onthullen van de iMac. De film neemt ons mee achter de schermen van de digitale revolutie en laat een intiem portret zien van de briljante man die in het epicentrum van de veranderingen staat.
Frank - Komedie

Frank

Komedie Regie: Lenny AbrahamsonMet: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson,...Beginnend muzikant Jon scoort tot zijn grote geluk een plek in een onconventionele avant-garde popband. Aan het hoofd staat de mysterieuze en charismatische Frank, een muzikaal genie dat zich achter een opvallend groot masker verschuilt. Samen met zijn excentrieke sidekick Clara zetten ze Jon's... Verder lezen...
Shame - Drama
januari 2012

Shame

Drama Regie: Steve McQueenMet: Michael Fassbender & Carey MulliganBrandon is een dertigjarige New-Yorker, een work-aholic die alleen woont. Zijn dagelijks leven wordt slechts door één obsessie bepaald: seks. Wanneer zijn zus Sissy, een zangeres op de dool, onaangekondigd in New-York arriveert en haar intrek in zijn appartement neemt, krijgt Brandon het steeds... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: