Jamie Bell

Filmografie Jamie Bell

Geboortedatum: 14/03/86 (35 jaar)
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Jamie Bell (Stockton-on-Tees, Billingham, 14 maart 1986) is een Engels acteur. Hij is het meest bekend van zijn hoofdrol in de film Billy Elliot, waarvoor hij in 2000 een BAFTA Award won voor Beste Acteur in een hoofdrol. 
 
Bell werd geboren in Stockton on Tees, Billingham, Engeland, waar hij opgroeide met zijn moeder en oudere zus. Zijn vader verliet hen na zijn geboorte. Op zesjarige leeftijd volgde hij danslessen, nadat hij een meisje niet op maat zag dansen en aan zijn moeder beweerde dat hij het beter kon. In 1999 werd hij uit een groep van 2000 jongens gekozen voor de Lees de volledige biografie rol van Billy Elliot in de gelijknamige film. 
 
Sinds zijn filmdebuut in Billy Elliot heeft hij verschillende rollen gehad, waaronder in Nicholas Nickleby, Deathwatch en Undertow. In 2008 speelt hij in twee films: Jumper met onder andere Hayden Christensen en Samuel L. Jackson en een hoofdrol in Defiance, een dramafilm over de Tweede Wereldoorlog. In 2011 kwam de 3D-productie van Steven Spielberg "Kuifje en het geheim van de Eenhoorn" ("The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn") uit waarin Bell de rol van Kuifje vertolkt. 
 
In 2005 en 2006 had hij een relatie met actrice Evan Rachel Wood, met wie hij was te zien in de muziekclip Wake Me Up When September Ends van Green Day. 
 
Hij woont momenteel in New York City, en heeft tevens een woning in Chelsea, Londen

Filmografie Jamie Bell

Donnybrook - Drama

Donnybrook

Drama 
Defiance - Oorlogfilm

Defiance

Oorlogfilm 
maart 2009