Filmografie Ciaràn Hinds

Biografie

Ciarán Hinds (Belfast, 9 februari 1953) is een Noord-Iers acteur. Op- de Nederlandse tv is hij bekend als DCI James Langton in de politieserie Above Suspicion met o.a. Kelly Reilly. Hij maakte in 1981 zijn film- en acteerdebuut als Lot in het middeleeuwse Excalibur, waarmee regisseur John Boorman de prijs voor beste artistieke bijdrage won op het Filmfestival van Cannes. Hijzelf won Irish Film and Television Awards in 2004 (voor de televisie-boekverfilming The Mayor of Casterbridge) en 2007 (voor het spelen van Gaius Julius Caesar in de historische televisieserie Rome). 
 
Hinds schreef sinds zijn debuut in 1981 met name filmrollen bij op zijn cv. Hij is de zoon van een vader die werkte als arts en een moeder die aan amateurtoneel deed. Hoewel hij aan een rechtenstudie begon aan de University of Belfast, stopte hij hiermee om over te stappen naar de Royal Academy of Dramatic Art. 
 
Hinds' woont in Parijs samen met zijn Vietnamees-Franse vriendin Hélène Patarot, met wie hij dochter Aoife kreeg. Zij houden hun privéleven voornamelijk voor zichzelf en laten zich buiten opnames zelden tot nooit voor de camera zien. Uitzondering was de begrafenis van Natasha Richardson waar hij wel prominent aanwezig was om zijn collega en vriend Liam Neeson te steunen met het verlies van zijn vrouw.

Filmografie Ciaràn Hinds

Nieuws over Ciaràn Hinds

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: