Filmografie Zachary Quinto

Biografie

Zachary John Quinto (Pittsburgh (Pennsylvania), 2 juni 1977) is een Amerikaanse acteur bekend door zijn rollen als Adam Kaufman in 24, Sasan in So NoTORIous, en Gabriel "Sylar" Gray in NBC's Heroes. 
 
Quinto's afkomst is half-Italiaans en half-Iers. Hij studeerde aan de Central Catholic High School in Pittsburgh in 1995 en bezocht toen de Carnegie Melon School of Drama, waar hij in 1999 afstudeerde. 
 
Vanaf 2000 trad hij op in verschillende film- en televisieproducties. In 2006 kwam hij bij de spelers van NBC's Heroes als de met duistere krachten uitgeruste serie-moordenaar Gabriel "Sylar" Gray. 
 
In 2008 besloten Zachary en zij vrienden, Corey Moosa en Neal Dodson, om een productie bedrijf op te richten. Het project kreeg de naam "before the door". Het bedrijf zijn naam verwijst naar één van de eerste acteeroefeningen die de drie op Carnegie Mellon University's leerde. 
 
Zachary heeft een Ierse Wolfshond/Airedale Terrier genaamd Noah. 
 
In oktober 2011 kwam Quinto publiekelijk uit de kast tijdens een interview over zijn rol in het toneelstuk Angels in America.

Filmografie Zachary Quinto

Margin Call - Thriller
januari 2012

Margin Call

Thriller Regie: J.C. ChandorMet: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons,...Margin Call is een thriller met een wel heel actueel thema: het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2008. Regisseur en scenarioschrijver J.D. Chandor wist grote acteurs te strikken als Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci en Demi Moore. Chandor portretteert de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: