Tom Hanks

Filmografie Tom Hanks

Geboortedatum: 09/07/56 (65 jaar)
Jongensnaam: Thomas Jeffrey Hanks
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Tom Hanks was de eerste acteur na Spencer Tracy (1937/1938) die twee keer na elkaar de Oscar voor beste acteur won. 
 
Hij groeide op in wat hij een 'gebroken' familie noemde. Zijn ouders waren pioniers op het gebied van de scheidingswetgeving in die staat. Hanks verhuisde vaak. Het gezin kende geen problemen, geen misbruik of alcohol-misbruik, alleen een voor hem verwarrende situatie tijdens zijn jeugd. Hij had geen acteerervaring op de middelbare school, hij kon zelfs geen rol krijgen bij de toneelclub op die school. In plaats daarvan deed hij auditie bij een plaatselijke t Lees de volledige biografie toneelvereniging. Hij kreeg een uitnodiging van de regisseur van die vereniging om naar Cleveland te komen waar zijn acteercarrière startte. 
 
Hij ontmoette zijn tweede vrouw, actrice Rita Wilson, op de set van de film Volunteers (1985). Ze kregen samen twee kinderen. Hanks heeft nog twee kinderen uit zijn eerste huwelijk, met Samantha Lewis tussen 1978 en 1987. Een van hen is de acteur Colin Hanks. Colin werd vooral bekend door zijn rol in de film Orange County, maar heeft ook een klein bijrolletje gehad in de kaskraker King Kong, met Naomi Watts en Jack Black. 
 
Bij het grote publiek werd Hanks bekend door zijn hoofdrol in Forrest Gump en in Apollo 13. 
In 1996 ging Hanks voor het eerst aan het werk achter de camera. Hij schreef, regisseerde en speelde toen een rol in de film That thing you do

Filmografie Tom Hanks

Sully - Biografie, Drama

Sully

Biografie, Drama 
november 2016
Inferno - Thriller

Inferno

Thriller 
oktober 2016
Bridge of Spies - Thriller, Drama

Bridge of Spies

Thriller, Drama 
december 2015
Ladykillers

Ladykillers

 
juni 2004