Julia Roberts

Filmografie Julia Roberts

Geboortedatum: 28/10/67 (53 jaar)
Meisjesnaam: Julia Fiona Roberts
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Julie Fiona Roberts is een Amerikaans actrice die bekend werd door haar rol als Vivian Ward in Pretty Woman. Ze kreeg een Academy Award voor Beste Actrice in de film Erin Brockovich (2000). 
 
Julia Roberts is de dochter van Walter Roberts en Betty Motes. Julia heeft een broer (Eric) en een zus (Lisa). Hun ouders zaten bij de toneelvereniging zodat het acteren er al snel in zat. Zowel Julia als Eric en Lisa zijn in de filmwereld terecht gekomen. Haar ouders scheidden toen Julia 4 jaar was. Haar broer Eric bleef bij z'n vader en Julia en haar zus Lisa bleven bij hun moeder in Lees de volledige biografie Smyrna wonen. Toen Julia 9 jaar was stierf haar vader aan kanker. Van jongst af aan wilde Julia altijd al dierenarts worden. Dat veranderde op de middelbare school toen ze voor het acteervak koos. Tijdens haar schooltijd werkte ze als serveerster in een pizzeria en zat ze ook nog een tijdje achter de kassa in een supermarkt. 
 
Julia begon met acteerlessen en ging later bij haar zus in New York wonen. Ze begon ook met spraaklessen om haar accent wat kwijt te raken. 
 
Roberts ontmoette haar echtgenoot, cameraman Danny Moder, tijdens de opnames van de film The Mexican in 2000. Het paar trouwde op 4 juli 2002, in Taos, New Mexico. Julia en Danny hebben drie kinderen. De tweeling Hazel Patricia en Phinnaeus Walter is op 28 november 2004 in een ziekenhuis van Los Angeles geboren. Het derde kind, Henry Daniel, is geboren op 18 juni 2007. De kinderen hebben de achternaam van hun vader Danny Moder meegekregen. 
 
Roberts was daarvoor getrouwd met acteur Lyle Lovett en had al relaties met acteurs Benjamin Bratt, Matthew Perry, Liam Neeson, Daniel Day-Lewis en Kiefer Sutherland

Filmografie Julia Roberts

Wonder - Drama

Wonder

Drama 
december 2017
Charlotte's Web - Animatie Film

Charlotte's Web

Animatie Film 
februari 2007
De Mierenmepper - Animatie Film

De Mierenmepper

Animatie Film 
oktober 2006