Filmografie George Clooney

Biografie

George Timothy Clooney (Lexington (Kentucky), 6 mei 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent met meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam. Daartoe behoort een nominatie voor een Academy Award (voor Michael Clayton), een European Film Award (voor Good Night, and Good Luck.) en meerdere Golden Globes (voor Syriana en O Brother, Where Art Thou?). 
 
Clooney is de zoon van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney. 
 
Op jonge leeftijd leerde Clooney omgaan met de camera; zijn vader nam vaak zijn familie mee naar publieke optredens en de jonge Clooney verscheen zelfs in een van zijn televisieprogramma's. Op de Augusta High School was Clooney een begaafd honkballer, maar tijdens een tryout bij de Cincinnati Reds bleek hij niet goed genoeg om prof te worden.

Filmografie George Clooney

Fantastic Mr. Fox - Komedie, Avontuur, Animatie Film
februari 2010

Fantastic Mr. Fox

Komedie, Avontuur, Animatie Film Regie: Wes AndersonMr. en Mrs. Fox hebben een idyllisch leven samen met hun zoon Ash en hun jonge neefje Kristofferson , dat bij hen logeert. Na twaalf jaar te hebben genoten van een rustig familieleven, brengt het gezapige bestaan het wilde dier in Mr. Fox naar boven. Hij haalt al gauw weer zijn oude streken uit als... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: