Jason Bateman

Filmografie Jason Bateman

Geboortedatum: 14/01/69 (52 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Jason Kent Bateman (Rye (New York), 14 januari 1969) is een Amerikaans acteur, geboren uit een Amerikaanse vader en een Maltese moeder. Hij won in 2005 een Golden Globe voor de beste mannelijke hoofdrol in een komedie, voor Arrested Development. Daarvoor kreeg hij ook een Satellite Award en een Golden Satellite Award. 
 
Bateman begon zijn carrière in 1981-82 met een centrale rol als James Ingalls in de televisieserie Het Kleine Huis op de Prairie. Hij werd een tieneridool in het midden van de jaren '80 in shows als Silver Spoons, It's Your Move en Valerie (in Amerika bekend Lees de volledige biografie als The Hogan Family), maar na deze laatste show zakte zijn populariteit wat weg. Hij kreeg centrale rollen in de televisieseries Simon, Chicago Sons, George & Leo en Some of My Best Friends, maar geen ervan hield het langer dan één seizoen vol. Hij speelde daarnaast in films als Dodgeball en The Sweetest Thing, waarna hij in 2003 weer voor het voetlicht trad met zijn hoofdrol als Michael Bluth in de FOX televisie-komedie Arrested Development. Nadat deze serie in 2006 stopte, verscheen hij in enkele goed ontvangen films, zoals Smokin' Aces en Juno. 
 
Bateman is de jongere broer van Family Ties-actrice Justine Bateman. In 2001 trouwde hij met actrice Amanda Anka, de dochter van zanger en acteur Paul Anka. Zij beviel in oktober 2006 van hun dochter Francesca Nora

Filmografie Jason Bateman

The Gift

The Gift

 
november 2015
Hancock - Actie, Drama

Hancock

Actie, Drama 
juli 2008
Thunder Force

Thunder Force