Filmografie Jason Bateman

Biografie

Jason Kent Bateman (Rye (New York), 14 januari 1969) is een Amerikaans acteur, geboren uit een Amerikaanse vader en een Maltese moeder. Hij won in 2005 een Golden Globe voor de beste mannelijke hoofdrol in een komedie, voor Arrested Development. Daarvoor kreeg hij ook een Satellite Award en een Golden Satellite Award. 
 
Bateman begon zijn carrière in 1981-82 met een centrale rol als James Ingalls in de televisieserie Het Kleine Huis op de Prairie. Hij werd een tieneridool in het midden van de jaren '80 in shows als Silver Spoons, It's Your Move en Valerie (in Amerika bekend als The Hogan Family), maar na deze laatste show zakte zijn populariteit wat weg. Hij kreeg centrale rollen in de televisieseries Simon, Chicago Sons, George & Leo en Some of My Best Friends, maar geen ervan hield het langer dan één seizoen vol. Hij speelde daarnaast in films als Dodgeball en The Sweetest Thing, waarna hij in 2003 weer voor het voetlicht trad met zijn hoofdrol als Michael Bluth in de FOX televisie-komedie Arrested Development. Nadat deze serie in 2006 stopte, verscheen hij in enkele goed ontvangen films, zoals Smokin' Aces en Juno. 
 
Bateman is de jongere broer van Family Ties-actrice Justine Bateman. In 2001 trouwde hij met actrice Amanda Anka, de dochter van zanger en acteur Paul Anka. Zij beviel in oktober 2006 van hun dochter Francesca Nora.

Filmografie Jason Bateman

The Gift
november 2015

The Gift

 Regie: Joel EdgertonMet: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel EdgertonSimon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een gelukkig echtpaar met een perfect leven tot ze Gordo (Joel Edgerton), een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf lopen. De onaangekondigde bezoekjes en mysterieuze cadeautjes van Gordo blijken een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat... Verder lezen...
Hancock - Actie, Drama
juli 2008

Hancock

Actie, Drama Regie: Peter BergMet: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman,...Er zijn helden... er zijn superhelden... en dan is er Hancock (Will Smith). Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee – dat weet iedereen – iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig... Verder lezen...
Thunder Force

Thunder Force

 Regie: Ben FalconeMet: Jason Bateman, Melissa McCarthy, Pom KlementieffDe wereld wordt geterroriseerd door superschurken. Gelukkig is er een wetenschapper, Emily, die een goedje heeft ontwikkeld om zelf ook superkrachten te krijgen. Maar als ze haar beste vriendin Lydia per ongeluk voorziet van het goedje, ontstaat er een bijzondere nieuwe superheld.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: