Filmografie Will Smith

Biografie

Willard Christopher (Will) Smith jr. is een Afro-Amerikaans acteur en rapper, die vroeger bekend was als The Fresh Prince. Hij wordt gezien als een van de grootste acteurs uit de V.S. vanwege optredens in films als Men in Black, I, Robot, Hitch, Bad Boys en I Am Legend. Als rapper werd hij bekend bij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, maar later ging hij solo. 
 
In 1987 scoorde hij samen met het eerder genoemde duo zijn eerste hits en werd hij bekend als acteur in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, die stopte in 1996. Door deze acteerervaring werd Smith gevraagd voor vele Hollywoodproducties, waarbij hij een van de meest bekende acteurs werd. 
 
In de muziek brak Smith solo door in 1997 met de hit Men in Black van de gelijknamige film en later Gettin' Jiggy Wit It. Will Smith's laatste album Lost & Found bevatte de single Switch. 
 
 
Will Smith werd in 1968 geboren in Philadelphia, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Op school kreeg hij de bijnaam Prince, aangezien hij zich altijd goed uit vervelende situaties wist te redden. Dit is ook te zien in de titelsong van The Fresh Prince of Bel-Air. Hij hield van muziek, en draaide veel hip-hop. Inspiraties waren onder andere Dr. Dre en Run DMC. 
 
Samen met Jeffrey Townes (DJ Jazzy Jeff), die hij ontmoette op een feest, vormde hij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Ze scoorden een aantal hits, zoals Parents Just Don´t Understand en Girls ain't nothing but trouble, voordat de serie The Fresh Prince of Bel-Air startte. In 1993 werd de laatste single uitgegeven onder de naam DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince; Summertime, een grote hit in Amerika. In 1994 ging Will verder als solo-act, met Jeffrey A. Townes nog steeds als live - DJ. 
 
In 1990 kwam er een idee om met Smith een tv-serie te maken. Quincy Jones meldde zich als producer. Het idee was om een homeboy uit Philly (Philadelphia) te laten intrekken bij zijn poepsjieke oom en tante. Als locatie werd Bel-Air uitgekozen, omdat Quincy Jones' kinderen daar waren opgegroeid. Als oom en tante werden de ervaren acteurs James Avery en Janet Hubert-Whitten gevraagd, en verder speelden onder andere de talenten Alfonso Ribeiro en Tatyana Ali erin. Ribeiro was ontdekt door Michael Jackson en zat ook in een Pepsi-reclame met hem. Verder was hij bekend als Ricky Schroders' vriend uit de serie Silver Spoons. De serie werd een groot succes en ging door tot 1996, toen Karyn Parsons aan de miniserie Gulliver's Travels ging werken. Ze besloten dat zij niet te vervangen was, en gingen allen hun eigen weg. Will ging werken aan zijn eerste solo-album; Big Willie Style. 
 
Nog tijdens The Fresh Prince of Bel-Air maakte Smith samen met Martin Lawrence de film Bad Boys en de Science - Fictionfilm Independence Day. 
 
Vervolgens kwam Smith's nieuwe film uit; Men in Black, dat een groot succes werd. De titelsong van de film; Men in Black werd gezongen door Smith en haalde de 2e positie in de Nederlandse Top-40. Niet snel daarna kwam Smith's volgende album,genaamd Big Willie Style. Het album bevatte de hits Gettin' Jiggy Wit It, Miami en Just The Two Of Us (cover van Bill Withers). 
 
Smith's filmcarrière werd vervolgd met Enemy Of The State en Wild Wild West. Na wat kleinere rollen kwam Smith voor een uitdaging te staan, hij werd gevraagd Muhammed Ali te spelen in de film Ali (2001). Smith heeft voor deze film 15 kilo aan spieren gekweekt; De film werd bekroond met meerdere prijzen. 
 
In 2002 kwam Smith terug met het (iets minder succesvolle) vervolg op Men in Black, Men in Black II, en ook op Bad Boys kwam er een vervolg; Bad Boys II. I, Robot was een groot succes, en Smith vertolkte ook de stem van Oscar in Shark Tale (2003). Hitch uit 2005 was weer eens een echte komedie, die ook veel mensen naar de bioscoop trok, en in 2006 kwam Smith met The Pursuit of Happyness, een film waarin ook zijn zoontje, Jaden Smith, een rol in vertolkte. 
 
In 2006 kwam het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince weer bij elkaar, en ging weer live-shows doen. Zij richten zich nu tijdelijk meer op de muziek. Maar in 2007/2008 kwam Will weer terug in de kaskraker I Am Legend, die in de eerste weken in de bioscopen erg veel bezoekers trok. Hij speelt daarin een overlevende van een virus dat de mensheid heeft getroffen. Net zoals voor Ali, moest Smith ook voor deze film spieren kweken. Will Smith heeft laten weten dat hij ook graag eens wat dikker zou willen zijn. Voor 2008 staan voor Smith maar liefst 3 films op het programma. 
 
Smith maakt voornamelijk hiphop, maar sinds hij solo is gegaan, word zijn muziek ook beschouwd als PopRap. Met DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, die actief waren tussen 1987 en 1994. Zij maakte echter al een tijdje weinig platen. Jeffrey A. Townes en Smith bleven goede vrienden en speelden tot 1996 nog bij de Fresh Prince of Bel-Air. Bovendien bleef Townes de vaste Live-DJ. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince hadden hits met Parents Just Don't Understand, The Fresh Prince of Bel-Air (soundtrack), Girls Aint Nothing But Trouble, I Think I Can Beat Mike Teason en Summertime. 
 
Solo heeft Smith onder andere de albums Big Willie Style (met de hits Gettin' Jiggy Wit It, Miami en Just The Two Of Us), Willenium (met de hit Will2K) uitgebracht. Smith had ook hits met soundtracks van zijn films. In Amerika is het album Born To Reign ook uitgebracht, maar dat album is niet verschenen in Europa. In 2002 kwam er een Greatest Hits-album. 
 
Smith trad in 2005 met DJ Jazzy Jeff weer op bij Live 8, waar hij de onder andere de titelsong van The Fresh Prince of Bel-Air deed. 2005 bracht tevens het album Lost and Found, met de singles Switch en Party Starter. 
 
In 2006 kwamen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince weer definitief bij elkaar. Er is dan ook een best-of album uitgekomen. 
 
In 1992 trouwde Smith met Sheree Zampino, samen kregen ze één zoon, Willard Christopher Smith III. Hij speelde in de clip voor Just The Two Of Us. Smith kreeg ruzie met Zampino en scheidde van haar in 1997, waarna hij in 1998 trouwde met Jada Pinkett. Zij hebben samen twee kinderen; Jaden Christopher Syre (bekend van zijn optreden in The Pursuit of Happyness) en Willow Cammile Reign (bekend van haar optreden in I Am Legend). 
 
Smith staat in de top-40 rijkste mensen van onder de 40. Hij doneerde in 2007 $4.600 aan democraat Barack Obama en hij woont in Philadelphia, Miami, Los Angeles en Stockholm.

Filmografie Will Smith

After Yang
maart 2022

After Yang

 Regie: KogonadaMet: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Justin H. MinIn een wereld waarin iedereen een robot in huis heeft als een oppas, haalt Jack (Colin Farrell) de androide Yang in huis voor zijn dochter. Wanneer Yang kapot gaat, doet Jack er alles aan om de geliefde robot te herstellen. Tijdens deze zoektocht herontdekt hij de connectie met zijn verleden, zijn... Verder lezen...
Encanto - Animatie Film
november 2021

Encanto

Animatie Film Regie: Byron Howard, Jared Bush, Charise Castro Smith"Encanto", van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek - een Encanto genaamd. De magie van de Encanto... Verder lezen...
Ron's Gone Wrong - Animatie Film
oktober 2021

Ron's Gone Wrong

Animatie Film Regie: Sarah Smith & Jean-Philippe VineRON'S GONE WRONG van 20th Century Studios en Locksmith Animation, vertelt het verhaal van de sociaal ietwat onhandige jongen Barney en Ron, zijn nieuwe "Beste vriend - zo uit de doos". Ron, een sprekende, met het internet verbonden robot, hapert nogal eens en dat leidt tot hilarische situaties,... Verder lezen...
Trolls Wereldtour - Avontuur, Animatie Film
oktober 2020

Trolls Wereldtour

Avontuur, Animatie Film Regie: Walt Dohrn & David P. SmithPoppy en Branch keren terug in een all-star vervolg op de 2016 geanimeerde musicale hit van Dreamworks: Trolls Wereldtour. In een avontuur dat hen veel verder brengt dan wat ze al eerder wisten, ontdekken Poppy en Branch at ze maar één van de zes verschillende Troll-stammen zijn, verspreid over zes... Verder lezen...
Queen & Slim - Drama
maart 2020

Queen & Slim

Drama Regie: Melina MatsoukasMet: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith,...Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een blanke politieagent. De situatie loopt uit de hand en wanneer Slim het pistool van de agent probeert af te pakken, schiet hij ter zelfverdediging de man dood. Op dat moment hebben Queen &... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: