Filmografie Nick Frost

Biografie

Nicholas John Frost (Essex, 28 maart 1972) is een Engels acteur. Hij speelt voornamelijk in komische films en televisieseries. In verschillende hiervan is hij te zien met zijn in realiteit beste vriend Simon Pegg, zoals in de Britse serie Spaced en de films Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Voor zijn rol in Shaun of the Dead werd Frost genomineerd voor de British Independent Film Award voor meest veelbelovende nieuwkomer. 
Frost was eigenlijk geen acteur toen Pegg hem een rol gaf in het mede door hem geschreven Spaced, waarin hij de afgekeurde legerfanaat Mike Watt speelt. Na wat gastrolletjes in onder meer Black Books, volgde in 2004 zijn filmdebuut als nietsnut Ed in de zombiefilm-satire Shaun of the Dead, die onder meer een Saturn-, een BAFTA- en een Bram Stoker Award in de wacht sleepte. Pegg diende in dit project wederom zowel als medeschrijver en als mede-acteur. 
Na Frosts eerdere samenwerkingen met Pegg, speelde het tweetal ook weer samen in Hot Fuzz en in de nep-trailer voor de nietbestaande film Don't, die behoort tot Quentin Tarantino's en Robert Rodriguez' project Grindhouse. Niettemin bemachtigde hij daarnaast ook rollen in films waar Pegg niets mee van doen heeft, zoals die in Kinky Boots (2005), Penelope (2006) en The Boat That Rocked (2009).

Filmografie Nick Frost

Hot Fuzz - Komedie
september 2007

Hot Fuzz

Komedie Regie: Edgar WrightMet: Simon Pegg, Nick frost, Jim Broadbent, Bill Nighy,...Ervaren politieagent Nicholas Angel wordt overgeplaatst van het drukke London naar het slaperige stadje Sandford.Hij heeft moeite zich aan te passen aan het leven met tuinfeestjes en buurtvergaderingen in tegenstelling tot de drukke actie van de grote stad. Zijn nieuwe partner is Danny Butterman,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: