Filmografie Rashida Jones

Biografie

Rashida Leah Jones (Los Angeles (Californië), 25 februari 1976) is een Amerikaans actrice, schrijfster, model en muzikant, vooral bekend van haar rol als "Louisa Fenn" in de televisieserie Boston Public en de rol van "Karen" in de US versie van de serie "The Office". Ze heeft ook in een aantal films gespeeld, waaronder Little Black Book, Death of a Dynasty en Now You Know. 
 
Rashida is de jongste dochter van Golden Globe-winnende actrice Peggy Lipton uit haar huwelijk met muzieklegende Quincy Jones. In haar vaders autobiografie vertelt hij dat Rashida op vijfjarige leeftijd vaak na bedtijd boeken zat te lezen. Rond diezelfde tijd speelde Rashida al klassieke concerten. Haar moeder vertelde in Entertainment Tonight: "Rashida is een geweldige zangeres en liedschrijfster, dus dat heeft ze geërfd (van Quincy), daar bestaat geen twijfel over. Haar vader leert haar ook arrangeren." Toen Rashida tien jaar oud was scheidden haar ouders. Haar ouders woonden op korte afstand van elkaar. Rashida woonde bij haar moeder terwijl haar oudere zus Kidada bij haar vader woonde. Haar oudere broer QD3 is ook actief in de muziekindustrie en heeft voor verscheidene hiphop-artiesten geproduceerd, waaronder LL Cool J en 2Pac. 
 
Rashida groeide op in Bel-Air, Californië en ging naar de prestigieuze Buckley School in Los Angeles waar ze goede resultaten behaalde. In 1997 behaalde ze een Bachelor of Arts in religie en filosofie aan de Harvard-universiteit. 
 
Tijdens haar tienerjaren haalde Rashida de krantenkoppen toen ze reageerde op vernietigende en obscene opmerkingen van hiphoplegende Tupac Shakur over haar vader en het gemengde huwelijk van haar ouders. Ze schreef een open brief naar Tupac wat er toe leidde dat hij haar wou opzoeken om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Tupac zag echter Kidada aan voor Rashida. Ze werden verliefd en waren verloofd tot zijn moord. 
 
Hoewel Rashida normaliter redelijk buiten de publiciteit blijft heeft ze relaties gehad met een aantal bekende acteurs, waaronder Tobey Maguire en Josh Hartnett. Ze was verloofd met DJ Mark Ronson nadat hij haar een puzzel gaf waar "Wil je met me trouwen?" op stond, maar ze gingen een jaar later uit elkaar.

Filmografie Rashida Jones

Nieuws over Rashida Jones

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: