Filmografie Jim Parsons

Biografie

James Joseph (Jim) Parsons (Houston, Texas, 24 maart 1973) is een Amerikaans acteur. Hij speelt onder andere de rol van dr. Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, waarvoor hij in 2009, 2010 en 2011 genomineerd werd voor een Emmy Award. Deze won Parsons ook daadwerkelijk in 2010 en 2011. Voor diezelfde rol nam hij in 2011 ook een Golden Globe in ontvangst. 
 
Parsons werd geboren in Houston, waar hij ook opgroeide. Hij volgde acteerlessen aan de Universiteit van Houston en studeerde af aan de Universiteit van San Diego, terwijl hij ook lessen volgde in The Old Globe Theater. Daarna verhuisde hij naar New York in de hoop er aan de slag te kunnen als acteur. 
 
Parsons had enkele kleinere rollen, bijvoorbeeld in Judging Amy, iCarly en Ed, alsook in films zoals Garden State, Gardener of Eden en 10 Items or Less. In de bioscoopfilm The Muppets uit 2011 speelde hij de menselijke versie van Walter in de videoclip 'Man or a Muppet'. In 2011 speelde hij op Broadway in The Normal Heart en in 2012 was hij te zien in Harvey. 
 
Daarnaast speelt hij piano en houdt hij ervan sportwedstrijden te kijken, met name tennis, honkbal en basketbal.

Filmografie Jim Parsons


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: