Filmografie Zach Braff

Biografie

Zachary Israel (Zach) Braff (South Orange (New Jersey), 6 april 1975) is een Amerikaanse acteur, scenarist, filmregisseur en filmproducent. Hij brak door als J.D. in de Amerikaanse sitcom Scrubs, waarvoor hij drie keer genomineerd werd voor een Golden Globe. 
 
Zach is geboren als kind van advocaat Hal Braff en psycholoog Anne Brodzinsky. Al van jongs af aan wilde hij filmmaker worden, al begon zijn acteercarrière in vertolkingen van Shakespeare-stukken op het toneel. Zijn eerste filmrol was die in Manhattan Murder Mystery van regisseur Woody Allen. Ook speelde hij in bioscoopfilms zoals Garden State en The Last Kiss en vertolkte hij de stem van kuikentje Chicken Little in de gelijknamige Disney-film. 
 
Braff vertolkt de hoofdrol van stuntelige dokter J.D. in de televisieserie Scrubs, sinds het begin van de serie in 2001. Voor deze rol is hij genomineerd voor drie Golden Globes en een Emmy-Award. Nadat hij verscheidene afleveringen van de televisieserie geregisseerd had, heeft hij de speelfilm Garden State gemaakt. Niet alleen had hij de film geschreven en geregisseerd, maar hij vertolkte ook de hoofdrol. De film is gedeeltelijk gebaseerd op de jeugdervaringen van Braff en werd daarom opgenomen in New Jersey, waar hij opgroeide. Braff won ook een Grammy voor de 'beste samengestelde soundtrack voor een film' voor de soundtrack van Garden State.

Filmografie Zach Braff

A Good Person
mei 2023

A Good Person

 Regie: Zach BraffMet: Florence Pugh & Morgan FreemanNa betrokken te zijn bij een fataal ongeluk, valt het leven van Allison (Florence Pugh) uit elkaar. Wanneer haar dieptepunt bereikt lijkt te zijn, is het de onwaarschijnlijke band met haar schoonvader (Morgan Freeman) die haar de waarde van het leven weer doet inzien. 'A Good Person' is een verhaal... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: