Infos

Geregisseerd door : Steven Soderbergh
In de zalen vanaf: 14 maart 2007
Speelduur: 108 minuten
Genre: Politie, Drama
Land : Verenigde Staten (2006)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Berlijn, 1945. Amerikaans oorlogscorrespondent Jake Geismer (GEORGE CLOONEY) is zopas aangekomen om de nakende Conferentie van Potsdam te verslaan, waarop de leiders van de Geallieerden zullen beslissen over het lot van een overwonnen Duitsland en een pas bevrijd Europa ... en meteen ook zelf nog een deel van wat overbleef voor zich op willen eisen.  
 
Jake komt niet voor het eerst naar Berlijn. Ooit runde hij hier een nieuwsagentschap. Hier is hij ooit verliefd geworden. Het lijkt allemaal een eeuwigheid geleden nu hij in een jeep zit, op weg van de luchthaven naar zijn hotel in de Amerikaanse zone, en de verwoestingen rondom in zich opneemt. 
 
Jake's chauffeur, korporaal Tully (TOBEY MAGUIRE), lijkt zo'n typische Amerikaanse plattelandsjongen uit het Midwesten - wat onstuimig en naïef, maar vol goede bedoelingen. In werkelijkheid is hij zo corrupt als wat en marchandeert hij met alles en iedereen. Het gaat hem alleen om de hoogste prijs. Heel vreemd is dat niet, als je weet dat bijna iedereen in Berlijn dezer dagen wel een geheim heeft. Iedereen zoekt een manier om aan dingen te komen die hij nodig heeft: geld, macht, overleven ... of gewoon: wegkomen. 
 
Het laat Jake koud wat Tully allemaal uitvreet met zijn zwarte handeltje, maar Tully's vriendin denkt daar anders over. Lena Brandt (CATE BLANCHETT), Jake's vroegere liefje, is niet meer de persoon die ze vroeger was. De oorlog, het keiharde bestaan in deze verwoeste stad en de geheimen die ze met zich meezeult, hebben van haar een ander mens gemaakt. 
 
Als Tully in de Russische zone met 100.000 mark in zijn zakken en een kogel in de rug opduikt, wordt Jake meegezogen in het mysterie rond deze moord en een nog groter raadsel: waarom kijken zowel de Amerikaanse als de Russische autoriteiten de andere kant op? 
 
Hoe dieper hij in het onderzoek naar de zaak graaft, hoe meer de sporen hem naar Lena leiden. Jake komt tot het besef dat je bijna onmogelijk de waarheid kunt achterhalen in de gegeven omstandigheden, waar de gruwelen van de oorlog nog nazinderen en mensen wanhopig proberen om hun eigen menselijkheid te redden, vaak in de ondraaglijke wetenschap van wat ze zelf hebben aangericht om te kunnen overleven.

 Trailers

 Meningen

 Al het nieuws over "The Good German"

 Andere films nu in de bioscoop...

Blue Velvet - Politie, Thriller
4
01 januari 1986

Blue Velvet

Politie, Thriller Regie: David LynchMet: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan,...Een hallucinante thriller in een idyllisch Amerikaans stadje. Een afgesneden mensenoor vormt aanleiding voor een weerzinwekkend portret van de perverse schaduwkanten van de menselijke psyche. Een onverslijtbare film noir, mijlpaal in de nachtmerrie-cinema.
Out of Time - Politie
5
25 februari 2004

Out of Time

Politie Regie: Carl FranklinMet: Denzel Washington, Eva Mendes, Dean Cain,...How do you solve a murder when all the evidence points to you.. Matt Lee Whitlock (Washington) is een politie commissaris in het plaatsje Banyan Key, Florida. Hij onderzoekt daar een dubbele moord, en de verdenkingen richten zich op hem. Hij moet er alles aan doen om z'n collega's voor te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: