Brad Pitt

Filmografie Brad Pitt

Geboortedatum: 18/12/63 (57 jaar)
Jongensnaam: William Bradley Pitt
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

William Bradley (Brad) Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18 december 1963) is een Amerikaans filmacteur en -producent. 
 
Pitt werd geboren als kind van Bill en Jane Pitt en groeide op in Springfield in Missouri. Hij heeft een broer, Doug (1966), en een zus, Julie (1969). Op de Kickapoo High School blonk Pitt uit in tennis en hield hij zich bezig met toneel en debatteren. In 1982 begon hij aan de Universiteit van Missouri aan een studie journalistiek. 
Toen hij deze vrijwel af had, vertrok hij naar Los Angeles. Om acteerlessen te kunnen betalen, had hij enkele onbeduidende ba Lees de volledige biografie aantjes. In deze periode speelde hij onder meer bijrollen in televisieseries als Dallas en Growing Pains. 
Zijn doorbraak vormde de rol van de gewelddadige J.D. in de film Thelma and Louise uit 1991. Ook in veel van zijn latere films speelde Pitt criminele of dubieuze personages, bijvoorbeeld in Kalifornia, Fight Club en Ocean's Eleven (een remake van een film met onder anderen Frank Sinatra en Dean Martin). Hij was ook kandidaat voor de hoofdrol in The Matrix, maar uiteindelijk kreeg Keanu Reeves die rol. 
Op 29 juli 2000 trouwde Pitt met Jennifer Aniston, een van de hoofdrolspelers uit Friends waar hij later ook een gastrol in speelde. Na een huwelijk van 4,5 jaar kondigde het paar in januari 2005 aan te gaan scheiden. Daarvoor had hij relaties met onder meer Juliette Lewis en Gwyneth Paltrow, met wie hij zelfs verloofd was. 
Geruchten over een relatie met Angelina Jolie bleken waar te zijn. In januari 2006 bevestigt het stel aan People Magazine US zwanger te zijn van hun eerste kind. Op 27 mei 2006 kreeg de acteur zijn eerste kind, een dochter, die Shiloh Nouvel werd genoemd. Pitt heeft de geadopteerde kinderen van Jolie, Maddox geboren in 2001 en Zahara, geboren in 2005, ook geadopteerd. Ze beweren niet te willen trouwen, Jolie zei in een interview dat ze verbonden zijn door hun kinderen. Hun kinderen hebben als achternaam Jolie-Pitt. In 2007 is Pax Thien, toen al 3 jaar oud, geadopteerd door het koppel. 
In juli 2008 kreeg het stel een tweeling: Knox Léon en Vivienne Marcheline. [1][2]. 
Het tijdschrift People riep Pitt twee keer uit tot "Sexiest Man Alive". 
Pitt kwam zelfs enkele keren in Jackass voor. In deze serie ging de acteur verkleed als gorilla een skateboard te lijf. 
Momenteel overweegt het stel om Los Angeles te verlaten en zich permanent te vestigen in Frankrijk. De Franse Wet beschermt kinderen van beroemdheden beter tegen de paparazzi. Zo zouden deze geen foto's mogen maken van kinderen van sterren

Filmografie Brad Pitt

Fury - Oorlogfilm, Actie, Drama

Fury

Oorlogfilm, Actie, Drama 
oktober 2014
Killing Them Softly - Politie, Thriller

Killing Them Softly

Politie, Thriller 
december 2012
Happy Feet 2 - Animatie Film

Happy Feet 2

Animatie Film 
november 2011
Megamind - Familie, Komedie, Animatie Film

Megamind

Familie, Komedie, Animatie Film 
december 2010