Liv Tyler

Filmografie Liv Tyler

Geboortedatum: 01/07/77 (43 jaar)
Meisjesnaam: Liv Rundgren
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Liv Tyler is een Amerikaanse actrice die het meest bekend is vanwege haar rol in de kaskrakers Armageddon en de Lord of the Rings-trilogie. Tyler is een dochter van Steven Tyler, de hoofdzanger van Aerosmith, en Bebe Buell, een model. Liv Tyler is ook de halfzus van het model Mia Tyler. Ze is vernoemd naar de actrice Liv Ullmann. 
 
Liv groeide op in de waan dat de rockster Todd Rundgren haar biologische vader was. Pas op haar elfde, nadat ze ontdekte dat Steven Tylers dochter Mia erg op haar leek, werd haar verteld dat Steven haar biologische vader is. Ze veranderde toen haa Lees de volledige biografie ar achternaam van 'Rundgren' in 'Tyler'. 
 
Tyler begon haar carrière als model, maar stapte snel over naar acteren; ze werd vrijwel gelijktijdig gecast voor de films Silent Fall en Heavy. De opnamen van Heavy werden uitgesteld totdat ze klaar was met Silent Fall. 
 
Voordat Tyler de leeftijd 20 bereikte, had ze al in een aantal succesvolle films gespeeld, waaronder Stealing Beauty en That Thing You Do!. Echt bekend werd ze pas na het succes van de kaskraker Armageddon. De bekendste rol die ze gespeeld heeft is die van Arwen in Peter Jacksons Lord of the Rings trilogie. 
 
Tyler trouwde op 25 maart 2003 met musicus Royston Langdon van de band Spacehog. Op 14 december 2004 kregen ze een zoon genaamd Milo. In mei 2008 ging het koppel uit elkaar

Filmografie Liv Tyler

The Strangers - Thriller

The Strangers

Thriller 
juli 2008
August Rush - Drama

August Rush

Drama 
maart 2008
Reign Over Me - Drama

Reign Over Me

Drama