Filmografie Robin Williams

Geboortedatum: 21/07/51 (69 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Robin Williams werd in zijn jeugd als hyperactief omschreven. Zijn talent om mensen aan het lachen te maken ontwikkelde hij onder andere door stand-upcomedy. Williams' grote improvisatietalent gecombineerd met een enorme hoeveelheid typetjes en accenten zijn in veel filmrollen terug te vinden. 
 
Veel van zijn rollen hebben een komisch karakter (bv. Mrs. Doubtfire), maar hij heeft ook in serieuze films gespeeld zoals Awakenings en What Dreams May Come. 
 
De film Good Morning, Vietnam (1987) was een zeer belangrijke film in zijn carrière, aangezien de meeste Lees de volledige biografie e van de lachwekkende radio-uitzendingen door Robin Williams ter plekke werden geïmproviseerd. Dit leidde tot de nominatie van Williams voor de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol. 
 
In 1998 ontving hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor de film Good Will Hunting. 
 
Robin en zijn vrouw Marsha hebben de Windfall Foundation opgericht, een filantropische instelling die geld inzamelt voor verschillende goede doelen. 
 
Het eerste huwelijk van Robin Williams was met Valerie Velardi. Hij trouwde met haar op 4 juni 1978 en kreeg met haar in 1983 een kind, Zachary. Het huwelijk eindigde in 1988. Op 30 april 1989 trouwde hij met Marsha Garces, de kinderjuffrouw van Zachary. Zij hebben twee kinderen, Zelda Ray (geboren 1989) en Cody Alan (geboren 1992)

Filmografie Robin Williams

The Butler - Drama

The Butler

Drama 
september 2013
Happy Feet 2 - Animatie Film

Happy Feet 2

Animatie Film 
november 2011
Shrink - Drama

Shrink

Drama 
november 2009
August Rush - Drama

August Rush

Drama 
maart 2008
Robots - Animatie Film

Robots

Animatie Film 
maart 2005