Filmografie Kate Beckinsale

Biografie

Kathryn Bailey Beckinsale (Londen, 26 juli 1973) is een Brits actrice. 
 
Jeugd 
Kate Beckinsale werd geboren in Londen als dochter van Judy Loe, een actrice bekend van theater en tv, en Richard Beckinsale, een bekende tv acteur die in 1979 stierf op 31-jarige leeftijd. Ze heeft een halfzuster (van vaderszijde) Samantha die ook acteert. Beckinsales overgrootvader van vaderszijde was Birmees, en ze claimt dat ze als kind erg oriëntaals leek. 
 
Nadat Beckinsale haar diploma gehaald had in London volgde ze in de voetstappen van haar ouders en begon te acteren. Haar eerste rol was in de film One against the wind (1991), een film over de tweede wereldoorlog. Ze begon daarnaast een studie Franse en Russische Literatuur aan de universiteit van Oxford, omdat ze dacht dat het hebben van een academische achtergrond in vreemde talen zou leiden tot een bredere keuze in rollen. 
 
Carrière 
In haar eerste jaar op Oxford kreeg ze een rol aangeboden in Kenneth Branaghs film Much Ado About Nothing (1993), een bewerking van het toneelstuk van William Shakespeare. Ze bracht haar laatste studiejaar in Parijs door waarna ze besloot de universiteit te verlaten en zich fulltime op het acteren te concentreren. Er volgde een serie low-profile films waaronder Haunted en Shooting Fish. Gedurende deze jaren acteerde ze ook in het theater en televisiefilms. 
 
Haar eerste grote Amerikaanse film, Brokedown Palace (1999) werd geen succes. Kort daarna kreeg Beckinsale een rol in de film Pearl Harbor, die ondanks matige kritieken een groot commercieel succes werd. Datzelfde gold voor haar volgende films, Serendipity, Underworld en Van Helsing. In 2004 speelde ze Ava Gardner in de film The Aviator, die wel goede kritieken kreeg en commercieel redelijk presteerde. Voor die rol kwam ze negen kilo aan. 
 
In januari 2006 speelde Beckinsale opnieuw de rol van vampier in het vervolg op Underworld, Underworld: Evolution. De film opende in de Verenigde Staten op nummer 1 in het eerste weekend dat hij uit was, met meer dan 26 miljoen dollar aan inkomsten. 
 
Beckinsales meest recente rol is in Total Recall. 
 
Privé en trivia 
Beckinsale had lange tijd een verhouding met de uit Wales afkomstige acteur Michael Sheen. De twee hebben samen een dochter Lily Mo Sheen, geboren op 31 januari 1999. Sheen speelde samen met Beckinsale in Underworld. In 2003, een paar maanden nadat Beckinsale en Sheen uit elkaar waren gegaan verloofde ze zich met Len Wiseman, haar regisseur in Underworld. De twee trouwden op 9 mei 2004. 
 
In 2006 plaatste het blad FHM haar als nummer 78 op de lijst van "100 meest sexy vrouwen in de wereld". In 2005 was ze nummer 71. In 2008 is zij op de tiende plek gekomen van de lijst. Ook in de Maxim HOT 100 werd ze genoemd, op nummer 16 in 2003. In 2009 werd ze door Esquire uitgeroepen tot meest sexy vrouw ter wereld. Hiermee volgde ze Hale Berry op, die de titel in 2008 veroverde.

Filmografie Kate Beckinsale

Vacancy - Thriller
augustus 2007

Vacancy

Thriller Regie: Nimród AntalMet: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank WhaleyAls David (Luke Wilson) en Amy Fox (Kate Beckinsale) in een godvergeten gat autopech hebben, zit er niets anders op dan de nacht door te brengen in het enige motel in de buurt. Als ontspanning hebben ze alleen de tv... tot ze ontdekken dat de slasherfilms die ze bekijken, allemaal gedraaid werden... Verder lezen...
Click - Komedie
september 2006

Click

Komedie Regie: Frank CoraciMet: Adam Sandler, Christopher Walken, Kate BeckinsaleArchitect Michael Newman (Adam Sandler) is altijd druk met zijn werk en heeft niet veel tijd over voor zijn vrouw Donna (Kate Beckinsale) en hun twee kinderen. Een oplossing voor zijn probleem komt uit een onverwachte hoek. Want nadat hij gek is geworden van de talloze afstandsbedieningen in huis,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: