Filmografie Drew Barrymore

Biografie

Drew Blythe Barrymore is een Amerikaans film- en televisieactrice en filmproducer. 
 
Drew is de dochter van acteur John Drew Barrymore en de kleindochter van John Barrymore en Dolores Costello. Ze is ook een achternicht van de legendarische Lionel en Ethel Barrymore. 
 
Barrymore begon haar carrière al op zeer jonge leeftijd. Zo begon zij met 11 maanden al met acteren voor een hondenvoerreclame. Zij verwierf op zevenjarige leeftijd faam door haar rol in de film E.T., wat haar doorbraak was. Ze werd een kindster. 
 
Drew kon echter niet met de roem omgaan en haar moeder stond ook niet voor haar klaar, dus toen ze negen jaar oud was, werd ze al een alcoholist. Toen ze 10 was, was ze verslaafd aan marihuana en toen ze twaalf was, snoof ze al cocaïne. 
 
Nadat ze succesvol werd behandeld in een afkickkliniek, werd ze een sekssymbool in de jaren '90 en speelde vaak de rol van de slechte mensen. Ook poseerde ze al vroeg naakt; ze was net 18 toen ze een naaktscène had in de film Dual Ghost. Ze was nog in vele films naakt te zien tot ongeveer 1996, toen begon ze namelijk in A-films te spelen. Haar eerste was Scream. Drew had relaties met Tom Green (met wie ze ook een tijdje getrouwd is geweest), Jamie Walters en de drummer van The Strokes, Fabrizio Moretti. Ze schakelde daarna over van shockerende films naar romantische komedies. Haar eerste populaire romantische komedie was The Wedding Singer. Toch speelde ze nog in drama's, zoals Riding in Cars with Boys, Donnie Darko en Confessions of a Dangerous Mind. Na heel wat populaire bioscoopfilms, bemachtigde ze op 3 februari 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Filmografie Drew Barrymore

Blended - Komedie
juni 2014

Blended

Komedie Regie: Frank CoraciMet: Adam Sandler, Drew Barrymore, Wendi McLendon-Covey'Blended' vertelt het verhaal van een gescheiden moeder Lauren en weduwnaar/vader Jim, die een vreselijke blind date met elkaar beleven. Bij toeval komen ze elkaar later weer tegen tijdens een vakantie in Afrika, waar ze elkaar alsnog leuk beginnen te vinden.
Whip It - Komedie

Whip It

Komedie Regie: Drew BarrymoreMet: Ellen Page, Kristen Wiig, Drew BarrymoreBliss Cavendar is geen typische tiener. Desondanks wil haar moeder dolgraag dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar... Verder lezen...
Lucky You - Drama
juli 2007

Lucky You

Drama Regie: Curtis HansonMet: Eric Bana, Drew Barrymore, Gene HackmanHuck Cheever (Eric Bana) is een harde, een gokker die van geen ophouden weet. In zijn persoonlijke relaties "speelt" hij heel wat voorzichtiger en weet hij elke emotionele band of engagement op langere termijn te vermijden. Wanneer Huck op het punt staat om tegelijkertijd het belangrijkste tornooi... Verder lezen...
Duplex - Komedie
mei 2004

Duplex

Komedie Regie: Danny DeVitoMet: Drew Barrymore, Ben Stiller, Eileen Essell,...Een koppel uit New York (Drew Barrymore en Ben Stiller) koopt het appartement van hun dromen: groot, luxueus en goed gelegen. Het enige nadeel: ze ontdekken dat het appartement een duplex is en dat op de tweede verdieping een lieve, oude huurster zit die absoluut niet weg wil. Het koppel probeert... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: