Filmografie Ellen Page

Geboortedatum: 21/02/87 (33 jaar)
Meisjesnaam: Ellen Philpotts-Page
 Nationaliteit: Canada

Biografie

Ellen Philpotts-Page (Halifax, 21 februari 1987) is een Canadese actrice. 
 
Page begon voor het eerst te acteren bij het Neptune Theater in Halifax. Ze werd op 10-jarige leeftijd gekozen voor een rol in Pit Pony, een pilot die in 1999 resulteerde in een televisieserie, waarvan 44 afleveringen werden gemaakt. Voor haar rol werd ze verscheidene malen genomineerd, waaronder voor een Young Artist Award. 
 
Nadat de serie werd stopgezet, kreeg Page in 2001 een terugkerende rol in Trailer Park Boys. Hier opvolgend vervulde ze voornamelijk bijrollen in televisiefi Lees de volledige biografie ilms en kreeg in 2004 haar eerste hoofdrol, in de jeugdfilm I Downloaded a Ghost. Ze werd in Canada een bekende tieneractrice toen ze een rol kreeg in de populaire science-fictionserie ReGenesis. 
 
Page kreeg haar internationale doorbraak aan het begin van 2006, toen ze zien was in Hard Candy. Met haar vertolking van Haley in de film, maakte de actrice zich geliefd bij het publiek en kreeg ze meer aandacht. Dit resulteerde erin dat regisseur Brett Ratner de rol van Kitty Pryde in X-Men: The Last Stand (2006) uitbreidde en Page ervoor inzette. 
 
Nadat de spektakelfilm in première ging, stortte Page zich in verscheidene projecten. Aan het begin van 2007 begon ze met de opnamen van Juno, die een liefhebber bij festivals werd. Een wereldwijde release vond aan het eind van 2007 en het begin van 2008 plaats en werd een groot succes. Ze werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice en werd een van de populairste nieuwkomers van de Verenigde Staten

Filmografie Ellen Page

Whip It - Komedie

Whip It

Komedie 
Hard Candy - Thriller

Hard Candy

Thriller 
september 2006