Filmografie Michael Cera

Biografie

Michael Austin Cera (Brampton, 7 juni 1988) is een Canadees acteur. Hij werd in 2008 genomineerd voor een Satelitte Award voor zijn rol in Nick and Norah's Infinite Playlist en in 2009 voor de Rising Star Award bij de BAFTA's. 
Cera is een zoon van een Italiaanse vader en een Canadese moeder. Hij maakte zijn debuut voor de camera tijdens een aflevering van de kinderserie Noddy in 1998. Zijn filmdebuut volgde in 2000, toen hij te zien was in zowel Ultimate G's, Steal This Movie als Frequency. Cera werkt daarnaast als stemacteur. Zo leende hij in 2001 zijn stem uit Josh Spitz in de geanimeerde serie Beugelbekkie (Braceface). 
Na een bijrol in Confessions of a Dangerous Mind (2002), kreeg Cera in 2003 een rol in de sitcom Arrested Development, die gedurende drie seizoenen lang werd gemaakt. Nadat de televisieserie werd stopgezet, was hij tegenover Alia Shawkat te zien in een aflevering van Veronica Mars. Hierna begon hij een reeks korte films te maken voor zijn website. 
In 2007 was Cera tegenover Jonah Hill te zien in de tienerkomedie Superbad, en tegenover Ellen Page in Juno.

Filmografie Michael Cera

Super Bad - Komedie
oktober 2007

Super Bad

Komedie Regie: Greg MottolaMet: Michael Cera, Jonah Hill, Bill HaderProducers Judd Apatow en Shauna Robertsen (The 40-Year-Old Virgin), scenaristen Evan Goldberg en Seth Rogen (Da Ali G Show), en regisseur Greg Mottola brengen ons Superbad, een verhaal over twee sociaal onbekwame teenagers voor wie het lyceum er bijna op zit. De jongens zijn onafscheidelijk – maar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: