Nicolas Cage

Filmografie Nicolas Cage

Geboortedatum: 07/01/64 (57 jaar)
Jongensnaam: Nicolas Kim Coppola

Biografie

Nicolas Cage is een Amerikaans acteur. 
 
Hij werd geboren als Nicholas Kim Coppola in Long Beach, Californië, als zoon van professor literatuur August Coppola en choreografe Joy Vogelsang. Zijn grootvader is de componist Carmine Coppola. Zijn vader is de broer van regisseur Francis Ford Coppola en actrice Talia Shire. 
 
Hij veranderde vroeg in zijn carrière zijn naam, om niet te profiteren van het succes van zijn oom en te worden beschuldigd van nepotisme. Hij koos voor de naam 'Cage' naar muzikant John Cage en stripboekheld Luke Cage. 
 
Lees de volledige biografie > In 1982 had hij een klein rolletje in Fast Times at Ridgemont High, gevolgd door Francis Ford Coppola's Rumble Fish in 1983. In 1983 brak hij door met een hoofdrol in de film Valley Girl. Vele films volgde. Voor zijn rol in Birdy, uit 1984, liet hij zonder verdoving een tand uittrekken om zich in te leven in zijn rol. 
 
In 1987 speelde hij de hoofdrol in twee van de succesvolste films van dat jaar, waarmee hij zijn status als belangrijk acteur bewees. In Raising Arizona van de Coen Brothers speelde hij een dommige boef met een gouden hartje die samen met agente Holly Hunter een gezinnetje wil stichten. In Moonstruck speelde hij de man waarop Cher verliefd wordt. De laatste film bezorgde hem vele vrouwelijke bewonderaars en een Golden Globe-nominatie. 
 
In 1990 speelde hij in Wild at Heart van David Lynch een gewelddadige Elvis-fan. Een andere belangrijke rol was Leaving Las Vegas uit 1995, waarin hij een suïcidale alcoholist speelt, die in Las Vegas verliefd wordt op een hoertje (gespeeld door Elisabeth Shue). Voor zijn rol in Leaving Las Vegas kreeg Nicolas Cage de Academy Award voor Beste Acteur. 
 
Na in 1995 zichzelf te hebben bewezen als serieus acteur, volgde een reeks big-budget actiefilms, als The Rock, Con Air en Face/Off. In 1998 speelde hij een engel die verliefd wordt op Meg Ryan in City of Angels en in 2000 keerde hij weer terug naar de actiefilm met Gone in 60 Seconds. 
 
In de 21ste eeuw begon hij ook een nieuwe carrière, als filmproducent. Hij produceerde onder andere The Life of David Gale, met Kate Winslet en Kevin Spacey. In 2002 speelde hij in Adaptation van Spike Jonze een zware dubbelrol, waarin hij zowel de scriptschrijver Charlie Kaufman als zijn (fictieve) broer Donald speelde. Voor deze rol kreeg hij zijn tweede Oscarnominatie. 
 
Op 26 december 1990 kreeg hij een zoon, Weston Coppola-Cage met model Kristina Fulton. Op 8 april 1995 trouwde hij met actrice Patricia Arquette, waarvan hij in 2001 scheidde. Datzelfde jaar, op 10 augustus 2001, trouwde hij met Lisa Marie Presley. Dat huwelijk hield nog geen vier maanden stand. In juli 2004 trouwde hij voor de derde keer met de serveerster Alice Kim. Met haar kreeg hij in 2005 een zoon Kal-El Coppola Cage, vernoemd naar zijn oom. Bij de naam van zijn zoon zie je ook zijn voorliefde voor stripboeken terug. Immers Kal-El is de echte naam van superman. In 2006 kwam de film 'World Trade Center' uit, waar hij brigadier John McLoughlin speelt die vast komt te zitten onder het ingestorte WTC. Samen met Will Jimeno zit hij 3 dagen vast onder het puin

Filmografie Nicolas Cage

Kick-Ass 2 - Actie

Kick-Ass 2

Actie 
augustus 2013
Stolen - Actie, Thriller

Stolen

Actie, Thriller 
januari 2013
Trespass - Thriller

Trespass

Thriller 
Astro Boy - Actie, Science-Fiction, Animatie Film

Astro Boy

Actie, Science-Fiction, Animatie Film 
oktober 2009