Hugh Grant

Filmografie Hugh Grant

Geboortedatum: 09/09/60 (60 jaar)
Jongensnaam: Hugh John Mungo Grant
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Hugh John Mungo Grant is een Brits acteur die in films over het algemeen de rol van een typische Engelsman speelt. 
 
Hij studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en maakte zijn filmdebuut in 1982, waarna hij in 1985 in een televisieserie The Detective speelde. Een van zijn eerste grote rollen was in de film Remains of the Day in 1993, en hij werd tegelijkertijd bekend als de vriend van actrice Elizabeth Hurley. Hij werd beroemd als acteur na zijn rol in Four Weddings and a Funeral in 1994. Een jaar later werd hij nummer 43 in de lijst van meest sexy mannen in een Amer Lees de volledige biografie rikaans filmblad (Empire). 
 
Niet lang na zijn grote rol in Sense and Sensibility in 1995 werd hij in Hollywood gearresteerd voor "ongepast" gedrag met een prostituee. Een publiek excuus hielp hem de gunst van het publiek terug te winnen. Hij bleef uit de publiciteit totdat hij in 1999 tegenover Julia Roberts in de film Notting Hill verscheen. Hierna speelde hij in een reeks succesvolle films, waaronder Bridget Jones' Diary en About a Boy. 
 
In december 2003 was Hugh Grant in Bangkok, Thailand voor het maken van een opvolger van de film Bridget Jones' Diary. Volgens de Engelse krant The Sun werd de acteur gesignaleerd in Bangkoks beruchte straat Soi Cowboy. In de GoGo bar Tilac (Thais voor schatje) werd hij herkend door een aantal van de danseressen in de bar die massaal op hem afvlogen. Hugh Grant en zijn bodyguards zijn daarop de bar uitgevlucht

Filmografie Hugh Grant

Maurice - Drama

Maurice

Drama 
juni 2019
Florence Foster Jenkins - Drama

Florence Foster Jenkins

Drama 
augustus 2016
American Dreamz - Komedie

American Dreamz

Komedie 
juni 2006