Mandy Moore

Filmografie Mandy Moore

Geboortedatum: 10/04/84 (34 jaar)
Meisjesnaam: Amanda Leigh Moore
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Amanda Leigh "Mandy" Moore (Nashua, 10 april 1984) is een Amerikaans zangeres en actrice. 
 
Moore groeide op in Florida en werd bekend als een tienerster in 2000, na de release van haar debuutalbum So Real met de hit Candy. Hoewel ze een aantal hits scoorde in de VS en Azië, is ze als artieste nooit groot geworden. Vooral in haar beginjaren werd Moore gezien als de zoveelste Britney Spears-kloon en dat werd haar niet in dank afgenomen. In 2001 begon ze ook aan een filmcarrière met een hoofdrol in A Walk to Remember uit 2002, en vervolgde met meerdere hoofdrollen in vaak tien Lees de volledige biografie nerfilms. 
 
Moore werd geboren als dochter van Stacy, een voormalig nieuwslezeres, en de American Airlines piloot Don Moore. Ze begon met zingen toen zij de musical Oklahoma! zag. Zij begon haar zangcarrière met het zingen van het nationale volkslied bij sporttoernooien in de buurt van Orlando, Florida. Op haar 14e werd ze gespot door een medewerker van FedEx die een demo opnam en verstuurde naar Epic Records, waar ze een contract van kreeg aangeboden. Op haar 15e kwam de single So Real uit en mocht ze meetouren met de Backstreet Boys. 
 
Moore's privéleven wordt vaak besproken in de roddelbladen, inclusief haar relaties met tenniser Andy Roddick en acteurs Wilmer Valderrama (deze beweerde haar ontmaagd te hebben) en Zach Braff

Filmografie Mandy Moore

American Dreamz - Komedie

American Dreamz

Komedie 
juni 2006