Filmografie Emma Thompson

Biografie

Emma Thompson (Paddington (Londen), 15 april 1959) is een Brits actrice en scriptschrijfster. 
 
Thompson is een dochter van Eric Thompson (een Engelse acteur bekend van de televisieserie The Magic Roundabout) en Phyllida Law (een Schotse actrice). Haar zus Sophie Thompson is ook actrice. 
 
Thompson ging naar de Camden School for Girls en studeerde vervolgens English Literature aan het Newnham College in Cambridge, waar ze ook lid en vicevoorzitter werd van de Footlights Club, een broedplaats van studententalent. In die tijd ging ze uit met Hugh Laurie. Na haar opleiding werd ze bekend door haar hoofdrol in de BBC dramaserie Fortunes of War. 
 
Thompsons eerste grote filmrol was in een romantische komedie, The Tall Guy (1989). Haar carrière werd serieuzer gewaardeerd na optredens in films als Howards End (1992) (waarvoor ze een Academy Award won als "Beste Actrice"), The Remains of the Day (1993) met als tegenspeler Anthony Hopkins en Carrington (1995). Haar tweede Academy Award won ze in 1996, voor haar scriptbewerking van Jane Austens Sense and Sensibility, waarin ze ook een hoofdrol speelde. Tot nog toe is Thompson de enige die een Oscar won voor zowel haar acteerwerk als haar schrijfkunst. 
 
In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) en Harry Potter and the Order of the Phoenix (2005) speelde ze de rol van Sybilla Zwamdrift. 
 
Thompson schreef het script voor Nanny McPhee (2005) en speelde er de titelrol in. 
 
In 2010 kreeg ze een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. 
 
Thompson trouwde op 20 augustus 1989 met de acteur Kenneth Branagh, met wie ze speelde in de mini-televisieserie Fortunes of War (1987). Ze speelden ook in verschillende andere succesvolle films, zoals Henry V (1989), Dead Again (1991) en Much Ado About Nothing (1993). Ze scheidden in oktober 1995. 
 
In 2003 hertrouwde Thompson met de acteur Greg Wise, met wie ze in 1999 een dochter kreeg, Gaia Romilly.

Filmografie Emma Thompson

Cruella - Familie, Drama, Komedie
juni 2021

Cruella

Familie, Drama, Komedie Met: Emma Stone, Emma Thompson, Paul Walter HauserEstella, een tiener die de droom heeft het te maken als modeontwerpster, komt na tal van tegenslagen op straat te staan met haar beste vrienden Horace en Jasper. Alles verandert wanneer ze de kans krijgt om het leven van de 'rich and famous' te leiden wanneer een opkomende rockster haar vraagt om... Verder lezen...
Late Night - Komedie
oktober 2019

Late Night

Komedie Regie: Nisha GanatraMet: Emma Thompson, Mindy Kaling, John LithgowKatherine Newbury (Emma Thompson) is een legendarische talkshow host die te kampen krijgt met dalende kijkcijfers en bazen die liever een jonger, hipper iemand haar plaats zien innemen. Katherine neemt Molly (Mindy Kaling) aan als het enige vrouwelijke lid van haar redactie. Molly wil absoluut... Verder lezen...
Burnt - Drama
december 2015

Burnt

Drama Regie: John WellsMet: Bradley Cooper, Emma Thompson, Sienna Miller,...Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) is een rockster in de keuken. De culinaire wereld ligt aan zijn voeten maar door zijn wilde leven met drank en drugs verliest hij zijn tweesterrenrestaurant in Parijs. Enkele jaren later duikt het enfant terrible op in Londen om er het beste restaurant ter... Verder lezen...
Survivor
juli 2015

Survivor

 Regie: James McTeigueMet: Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott,...Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: