Pierce Brosnan

Filmografie Pierce Brosnan

Geboortedatum: 16/05/53 (68 jaar)
Jongensnaam: Pierce Brendan Brosnan

Biografie

Pierce Brendan Brosnan is een Ierse acteur. Hij is het bekendst geworden door zijn rol als James Bond in vier films: GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999), en Die Another Day (2002). Er wordt gezegd dat hij de Bond-legende nieuw leven heeft ingeblazen na de commercieel gezien onsuccesvolle films met Timothy Dalton. Pierce is inmiddels vervangen als James Bond door Daniel Craig. De reden hiervoor is was louter financieel. Brosnan vroeg na het aflopen van zijn contract een enorm hoog bedrag voor de volgende film. 
 
Pierce Brosnan verhuisd Lees de volledige biografie de al op jonge leeftijd van Ierland naar Engeland en, zo gaat het verhaal, besloot acteur te worden nadat hij zijn eerste film zag, de Bondfilm Goldfinger. In het midden van de tachtiger jaren werd hij in de VS een ster door het vertolken van de titelrol in de NBC-televisiedetectiveserie Remington Steele. 
 
Hij kreeg de rol van James Bond aangeboden toen Roger Moore ermee ophield, maar door het contract waarmee hij aan Remington Steele gebonden was kon hij dit aanbod aanvankelijk niet aannemen, en kreeg Timothy Dalton de rol. 
 
Pierce Brosnan richte samen met Beau St. Clair het filmproductiebedrijf Irish Dreamtime op. Producties van Irish Dreamtime zijn o.a. Evelyn, Laws of attraction en The Thomas Crown Affair. 
 
Op 19 juli 2003 ontving Brosnan een koninklijke onderscheiding, de Order of the British Empire (OBE) uit handen van de Britse ambassadeur in de Ierse hoofdstad Dublin. Het is een onderscheiding voor buitenlanders die een bijzondere bijdrage leveren aan de Engelse cultuur. Hij werd gelauwerd voor zijn "buitengewone bijdragen aan de Britse filmindustrie". 
 
Brosnan is in Ierland ambassadeur voor Unicef. Tevens steunt hij Sea Shepherd en maakt hij deel uit van de "Board of Advisors" van deze organisatie

Filmografie Pierce Brosnan

Final Score - Actie

Final Score

Actie 
oktober 2018
I.T.

I.T.

 
Survivor

Survivor

 
juli 2015
Love is All You Need - Drama, Komedie

Love is All You Need

Drama, Komedie 
november 2012
Mamma Mia ! - Musical

Mamma Mia !

Musical 
september 2008
Die Another Day - Actie

Die Another Day

Actie 
november 2002