Uma Thurman

Filmografie Uma Thurman

Geboortedatum: 29/04/70 (51 jaar)
Meisjesnaam: Uma Karuna Thurman

Biografie

Uma Karuna Thurman is een Amerikaanse filmactrice. 
 
Uma Thurman is de dochter van Robert Thurman, een professor in Indo-Tibetaanse Boeddhistische studies. Uma's Zweedse moeder Nena was, voordat ze trouwde met Uma's vader, een korte tijd de vrouw van Timothy Leary, aan wie ze was voorgesteld door schilder Salvador Dali. Uma heeft 3 broers: Ganden, Dechen en Mipam. 
 
"Uma" is de naam van de hindoe godin van het licht en de schoonheid. In het Portugees betekent haar naam "één" en het in Polynesisch "kus". Ze deelt haar verjaardag met actrice Michelle Pfeiffe Lees de volledige biografie er, acteur Daniel Day-Lewis en tennisspeler Andre Agassi. 
 
Uma Thurman verliet op 15-jarige leeftijd haar high school om een acteercarrière in New York na te jagen. In 1990 trouwde ze met acteur Gary Oldman, maar scheidde twee jaar later alweer van hem. Op 1 mei 1998, trouwde ze met acteur Ethan Hawke , die ook een boek (For Karuna) aan haar wijdde. Ze ontmoette Hawke op de set van Gattaca, en heeft samen met hem een dochter (Maya Ray) en een zoon (Roan). In 2004 scheidde het paar, dat al in 2003 afstand van elkaar had genomen. 
 
Thurman is vooral bekend van haar rollen in de films Pulp Fiction en Kill Bill van Quentin Tarantino

Filmografie Uma Thurman

Burnt - Drama

Burnt

Drama 
december 2015
Savages - Thriller

Savages

Thriller 
oktober 2012
Bel Ami - Drama

Bel Ami

Drama 
februari 2012
Be Cool - Komedie, Muziek

Be Cool

Komedie, Muziek 
maart 2005
Paycheck - Science-Fiction

Paycheck

Science-Fiction 
februari 2004