Filmografie Christina Ricci

Biografie

Ricci werd geboren in Santa Monica en was het vierde kind van Ralph Ricci en Sarah Murdoch. De familie verhuisde niet veel later naar Montclair. Ze verhuisde weer een jaar later naar New York City, waar ze les kreeg op een privéschool, waar ook Sarah Michelle Gellar, Macaulay Culkin en Jerry O'Connell les kregen. 
 
Ralph en Sarah scheidden in 1993. Ricci trok in bij haar moeder, die voogdij over haar nam. Ze heeft sinds de scheiding niet meer met haar vader gesproken. Door de scheiding begon Ricci te doen aan automutilatie en sneed zichzelf, om zo te bewijzen dat ze risico's durfde te nemen. Ricci vertelde later dat dit veel effect had op haar zelfvertrouwen als tiener. [1] 
 
Een criticus van de Bergen Record ontdekte Ricci toen ze op achtjarige leeftijd te zien was in het schooltoneelstuk Twelve Days of Christmas. Ricci kreeg rollen in enkele reclames. Haar wereldwijde doorbraak volgde in 1990, toen ze naast Cher en Winona Ryder te zien was in Mermaids. Ook al kreeg Ryder al de aandacht van de media, werd Ricci weldegelijk opgemerkt en kreeg meer filmrollen als resultaat. 
 
In 1991 was Ricci te zien als Wednesday Addams in The Addams Family. De film werd een groot succes en zorgde er voor dat Ricci vooral filmrollen aangeboden kreeg waarin ze donkere personages speelde. Ricci werd onmiddellijk een ster. Als gevolg hiervan kreeg ze in het vervolg uit 1993, Addams Family Values, een grotere rol. 
 
Ricci werd in de jaren '90 uiteindelijk een van de meestgevraagde kindsterren. Haar volgende film, Casper (1995), werd een van de grootste successen van dat jaar en bracht ontzettend veel geld op. Now and Then volgde niet veel later. De film kreeg positieve kritieken en werd vergeleken met de legendarische film Stand by Me. Zo werd er verteld dat Now and Then de vrouwelijke versie van die film was. 
 
Vanaf 1997 kreeg Ricci meer serieuze rollen. Zo was ze te zien als de naar seks nieuwsgierige probleemtiener Wendy Hood in The Ice Storm. Ook speelde ze de drugsgebruikende en manipulatieve Deedee in The Opposite of Sex, die in 1998 werd uitgebracht. Voor haar rol kreeg Ricci een Golden Globe-nominatie. 
 
Ook al was ze nog te zien in bekende films, waaronder Sleepy Hollow (1999) en Prozac Nation (2001), lagen de filmrollen niet voor het kiezen. Ze werd vier keer geweigerd voor een rol in Lolita. Daarnaast zou ze eigenlijk spelen in de films Go en Ghost World, maar ze werd gedwongen zich terug te trekken bij Go vanwege schemaproblemen, en bij Ghost World omdat ze te oud zou zijn. Voor haar rol in Ghost World werd ze vervangen door Thora Birch, haar collega uit Now and Then. 
 
Ricci had ook meerdere televisieverschijningen. Ze had een terugkerende rol in het laatste seizoen van Ally McBeal en had een gastrol in Grey's Anatomy, waarvoor ze genomineerd werd voor een Emmy Award. 
 
Ricci vertelde in 2006 dat ze nooit genoemd zal worden in de A-lijst, omdat ze hiervoor te klein zou zijn. [2] Daarnaast vertelt ze dat ze niet veel controle heeft over haar carrière, aangezien ze nog altijd audities moet doen voor filmrollen. [3] 
 
Voor haar rol in haar meest recente film, Black Snake Moan, moest Ricci veel gewicht afvallen.

Filmografie Christina Ricci

Bel Ami - Drama
februari 2012

Bel Ami

Drama Regie: Declan DonnellanMet: Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci,...Georges Duroy (Robert Pattinson) is een jonge casanova van lage afkomst. Met zijn intelligentie en charmes windt hij alle vrouwen van verschillende klassen om zijn vinger. Eind negentiende eeuw reist hij door Parijs met als doel hoger op de sociale ladder te komen. Daar komt hij als snel terecht in... Verder lezen...
Cursed - Horror
juli 2005

Cursed

Horror Regie: Wes CravenMet: Christina Ricci, Skeet Ulrich, Scott Foley,...Wes Craven en Kevin Williamson, het creatieve duo achter de uiterst succesvolle Scream-trilogie, brengen met Cursed een nieuwe, hedendaagse kijk op het klassieke weerwolfverhaal. De film speelt zich af in Los Angeles waar 3 jongeren aangevallen en besmet zijn door een moordzuchtige weerwolf. Enkel... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: