Filmografie Jason Biggs

Biografie

Jason Matthew Biggs (Pompton Plains, 12 mei 1978) is een Amerikaans acteur, die het bekendst is vanwege zijn rol als Jim Levenstein in de American Pie filmreeks. 
 
Biggs, een Italiaans-Amerikaans katholiek, werd geboren in Hasbrouck Heights in de Amerikaanse staat New Jersey, als zoon van een verpleegkundige en een manager van een scheepvaartsbedrijf. Hij groeide op in Hasbrouck Heights en in dezelfde plaats zat hij ook op de middelbare school. 
 
Op 5-jarige leeftijd begon Biggs met acteren. In 1991 maakte hij zijn televisiedebuut in de serie Drexell's Class. Het programma, dat werd uitgezonden door Fox, bestond maar korte tijd. Voor de zender HBO maakte Biggs een op die serie gebaseerd programma, The Fotis Sevastakis Story, maar vanwege licentieproblemen werd het nooit uitgezonden. In 1991 maakte Biggs ook zijn debuut op Broadway in het stuk Conversations with My Fahter. Die rol gaf Biggs de gelegenheid om te spelen in de soap As the World Turns. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor Beste Jonge Acteur, het ging echter wel om een speciale prijs omdat As the World Turns overdag wordt uitgezonden en niet op primetime. 
 
In 1996 en 1997 ging Biggs naar New York University, maar al snel besloot hij zich weer op het acteren te richten. In 1997 was hij opnieuw te zien in een televisieserie, Camp Stories, maar ook die serie bestond maar korte tijd. In 1999 kwam de tienerfilm American Pie uit, over een groep jongens die ontmaagd willen zijn voordat ze van de middelbare school zijn. De film werd een enorm succes, Biggs won een MTV Movie Award en kreeg de bijnaam "that Pie-guy", en dit eerste deel leidde tot nog twee vervolgen in 2001 en 2003. In nog drie vervolgen speelde Biggs niet mee. Na de eerste American Pie-film kreeg Biggs rollen in wat grotere films, waaronder Loser in 2000. In 2004 en 2005 portretteerde Biggs een orthodoxe jood in de theaterkomedie Modern Orthodox van Daniel Goldfarb. In 2006 was Biggs te zien in het realityprogramma Blowin' Up met Jame Kennedy en Stu Stone.

Filmografie Jason Biggs


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: