Filmografie Jennifer Lopez

Biografie

Jennifer Lynn López werd geboren op 24 juli 1969 in de Bronx, New York. Haar ouders, Guadalupe Rodríguez en David López, komen uit Puerto Rico. Allebei haar ouders kwamen uit hetzelfde dorp maar hadden elkaar pas ontmoet toen ze verhuisden naar Castle Hill in New York, Amerika. Ze heeft ook twee zussen, genaamd Lynda en Leslie. Jennifer en haar zussen hadden een strenge katholieke opvoeding: ze mocht geen lessen missen en haar ouders wilden dat ze bijna alleen maar Engels praatte zodat ze meer kans hadden op werk. Haar vader werkte als computermonteur en haar moeder was peuterleidster. Als de moeder van López thuis was draaide ze altijd Salsa en Latin muziek in haar huis. Ze moedigde Jennifer vooral aan om op dansles te gaan. Toen ze 16 werd kreeg ze een vriendje, David Cruz, waarmee ze samen bleef tot haar 25e.  
 
Ze financierde op haar 16e zelf haar dans- en zanglessen en stopte met de middelbare school. Ze werkte eerst nog bij een advocatenkantoor waar ze succesvol was, maar ging na haar werk vaker naar haar zang/dans/acteerlessen. Later ging ze niet meer zo veel naar haar werk en was ze vaker 's nachts op pad om in nachtclubs te dansen. Jennifers moeder had dit door en was bang dat ze aan verkeerde invloeden zou worden blootgesteld. Ze gaf Jennifer de keus: het huis uit of blijven en niet meer naar de nachtclubs en danslessen gaan. Ze ging uit huis en sliep op verschillende plekken; ze vond het een rottijd, totdat ze kon intrekken bij haar dansleraar. Ze kreeg door het vele werk in dansclubs aanbiedingen om in muziekvideo's als achtergronddanseres te spelen. Onder andere in een clip van MC Hammer. 
 
In het live comedy programma In The Living Color kwam een plek vrij als danseres. Ze moest overvliegen naar Los Angeles voor opnamen van de show. Ze kreeg ruzie met een van de danseressen en ging weg na het 2e seizoen. Daarna deed ze ook nog een musicaltour door Europa. Ze kreeg ook rollen aangeboden in sitcoms zoals South Central, Second Chances, Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 en Hotel Malibu. Maar haar carrière maakte pas een grote sprong toen ze in 1995 door Janet Jackson als achtergronddanseres gevraagd werd in haar videoclip That's the Way Love Goes. Ze mocht daarna ook nog op wereldtournee, maar dat zei ze af, omdat ze een filmrol kreeg aangeboden. 
 
Ze begon haar filmcarrière in 1995 met de Spaanse film Mi Familia (Mijn Familie). Het was geen groot succes. Ook speelde ze al in het begin van haar carrière samen met Wesley Snipes in Money Train. Daarna speelde ze in 1996 in Jack en samen met Jack Nicholson in Blood And Wine. Ze werd pas echt bekend met haar doorbraak in de film Selena waar de einddagen van de Mexicaanse zangeres werden gefilmd. Jennifer vertolkte de titelrol en werd door haar salaris van 1.000.000 dollar de best betaalde Latin actrice. Ze werd genomineerd voor een Golden Globe, maar kreeg de award niet. Daarna speelde ze in de goed ontvangen film Out of Sight samen met George Clooney. Eind jaren '90 gaat het goed met de carrière van Jennifer Lopez, wat ook mede dankzij haar muziekcarrière komt. 
 
Ze speelde aan het begin van de 21e eeuw in onder andere The Cell, Maid in Manhattan en een van haar meest bekende films, The Wedding Planner. Haar salaris is door de jaren heen flink omhoog gegaan. Ze is nog steeds de best betaalde Latin actrice, en qua salaris zit ze op vergelijkbare hoogte met bijvoorbeeld Julia Roberts. In 2003 kwamen de films Gigli en Jersey Girl uit, allebei samen met Ben Affleck, waarmee ze ook een relatie had. Die films flopten mateloos in de V.S en kregen veel kritiek. In Nederland komt de film Gigli door slechte verkoopcijfers alleen maar op Dvd uit. De laatste jaren probeert Jennifer de critici en het publiek weer over de streep te trekken om haar films te komen bekijken en dit lukt haar goed. Shall We Dance? (Richard Gere, Susan Sarandon), An Unfinished Life (Robert Redford, Morgan Freeman) krijgen weer redelijke reviews en aannemelijke bezoekersaantallen. 
 
Ze krijgt ook weer box-office hits: haar film Monster-in-Law (2005), samen met Jane Fonda en Michael Vartan, wordt een wereldwijde hit. Jennifer is druk bezig met nieuwe films, zoals Bordertown. Deze gaat over de moorden in Ciudad Juárez in Mexico en El Cantante, en Jennifer en Marc Anthony vertolken er allebei een rol in. Marc als de overleden Salsa zanger Hector Lavoe en Jennifer als zijn vrouw Puchi. Jennifer co-produceerde ook allebei de voorgaande films. Er zijn ook nieuwe geruchten over een film, (Bridge And Tunnel) samen met Richard Gere, die overigens ook wordt geproduceerd door Jack Nicholson. En Feel The Noise, een film over een jongen die zanger/rapper wil worden gespeeld door R&B-zanger Omarion. Deze film zou ook worden geproduceerd door Jennifer. 
 
Vroeger danste Jennifer al op de tafel in haar ouderlijk huis en ze was gek op salsamuziek, maar ook op andere stijlen. Door haar bekendheid als actrice kreeg ze ondanks haar gelimiteerde zangkwaliteiten een platencontract bij Epic/Sony, wat resulteerde in vele #1 hits en miljoenen fans. In 1999 kwam haar eerste album On The 6 uit. Dit album werd mede-geproduceerd door Cory Rooney, die later ook andere albums van Lopez zou produceren. Als eerste single verscheen If You Had My love die meteen doorschoot naar de eerste plaats van vele charts rond de wereld, waaronder in de VS. Ook enkele volgende singles, zoals Waiting For Tonight en Let's Get Loud, werden grote hits. 
 
Begin 2001 kwam haar tweede album J.Lo uit. De naam van het album was door fans verzonnen en Jennifer besloot zo dit album te noemen. Op dit album stonden hits als Love Don't Cost A Thing, Play, I'm Real en Ain't It Funny. Jennifer zat in haar glorieperiode maar dat vond ze zelf niet genoeg. In 2002 kwam een remixalbum uit, getiteld J to the L-O: The remixes. Van de singles van haar vorige album I'm Real en Ain't It Funny liet Jennifer remixes maken door Murder Inc.. Door Ja Rule, Jennifer zelf en Ashanti werden zowel de teksten als de melodielijn compleet veranderd, net zoals andere songs van haar twee voorgaande albums. De remixes werden grote dance-hits en Jennifer Lopez kreeg hierdoor een groot aantal nieuwe fans. 
 
In december van 2003 kwam het album This is Me... Then uit. Het album bestond compleet uit soul, hiphop en R&B. De eerste single die uitkwam was de controversiële single Jenny From The Block, waar de zangeres beweert dat ze nog gewoon gebleven is. De single werd over de hele wereld een enorme hit. Op het album staat ook de superhit All I Have met LL Cool J. Verder komen de singles I'm Glad en Baby I Love U! uit, met beide een minder hitgehalte. 
 
Na een lange break van Jennifer in de muziekindustrie kwam in het begin van 2005 het langverwachte album Rebirth uit. Aan dit album werkten topproducers zoals Rich Harrison (Beyonce Crazy In Love) en Timbaland mee. Het hele album had een jazzy vibe, net zoals de eerste hitsingle Get Right die in veel landen de #1 behaalde. Ondanks dit succes werd het album wereldwijd geen succes. Er werden 'slechts' 2 miljoen stuks van verkocht. De daaropvolgende single met Fat Joe (Hold You Down) flopte, iets wat de verkoopcijfers van het album geen goed deed. Rebirth word gezien als Lopez' minst gewaardeerde album tot nu toe. 
 
Op 27 maart 2007 vond de release van Como Ama Una Mujer plaats in Europa. Een Spaans-talig album, mede-geproduceerd door Emilio Estéfan, Julio Reyes, Marc Anthony en Lopez zelf. Ook werkte Argentijns Latin rock artiest Fito Páez aan de single Que Hiciste. De single en het album waren vooral gericht op haar Latijns Amerikaanse publiek, maar werden ook gepromoot in de rest van de wereld. In februari 2007 werd Que Hiciste gereleased op radio's in Amerika en steeg langzaam naar de nummer 1# op de Hot Latin Tracks Chart van Billboard, netzoals haar album. De single werd ook een succes in Zuid-Amerika en de zuidelijke delen van Europa. De muziekvideo van Que Hiciste is geregisseerd door Michael Hausmann. Het Spaanse album heeft Lopez zelf bekostigd en is opgenomen van 2004 tot 2006. Het nieuwe album bevat ook tracks met muziek van het London Symphony Orchestra. 
 
Lopez werkt aan haar nieuwe Engelstalige album, Brave , met producer Swizz Beatz. Andere geruchten geven aan dat ook Timbaland, Peter Wade, Jonathan en Jermaine Dupri meewerken, maar ook haar vaste producer Cory Rooney die bijna al haar Engelstalige albums heeft geproduceerd. In september verscheen de eerste single "Do It Well' met videoclip die geregisseerd werd door David La Chapelle. De geplande release voor het bijbehorende album Brave staat in Nederland op 8 oktober 2007.Na Do it well Komt haar tweede single uit van het album Brave Genaamd Hold it don't drop it. De single doet het redelijk goed en gaat al snel van de Tipparade naar De Top 40 waar die goed tot zijn recht kwam. Jennifer Lopez en Marc Anthony begonnen op 29 september met hun tour door Amerika genaamd: 'ING Presents Jennifer Lopez & Marc Anthony en Concierto'. Van iedere verkocht ticket gaat er een dollar naar het 'ING Run for Something Better'-fonds, waarmee op basisscholen in achtergestelde wijken hardloopclinics worden gefinancierd. 
 
Jennifer Lopez is tweemaal gescheiden. In 1998 scheidde ze van haar eerste echtgenoot, Ojani Noa, na een huwelijk van nog geen twee jaar. In 2001-2002 was ze getrouwd met Chris Judd, een voormalig achtergronddanser. Tussen beide huwelijken had ze een relatie met P. Diddy en nachtclubeigenaar Chris Paciello, en na haar laatste huwelijk een met Ben Affleck. Het voorgenomen huwelijk met Ben Affleck op 13 september 2003 ging op het laatst niet door en in januari 2004 ging het duo definitief uit elkaar. Al kort daarna kreeg ze iets met Latin zanger Marc Anthony, waar ze in 1999 een duet ("No Me Ames", dat op haar album "On the 6" staat) mee had gedaan en een korte relatie had, ze trouwden uiteindelijk in het geheim op 5 juni 2004. De trouwerij kwam in opspraak doordat Marc Anthony kort voordat hij en Jennifer gingen trouwen zijn scheiding meedeelde aan zijn toenmalige vrouw, ex-Miss Universe Dayanara Torres. Lopez is getrouwd met Marc Anthony. Sinds 22 februari 2008 heeft het echtpaar een zoontje, Max en een dochtertje, Emme.

Filmografie Jennifer Lopez

Hustlers - Drama
oktober 2019

Hustlers

Drama Regie: Lorene ScafariaMet: Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles,...De getalenteerde strippers Romana (Jennifer Lopez) en Daisy (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar... Verder lezen...
Second Act - Romantische komedie
december 2018

Second Act

Romantische komedie Regie: Peter SegalMet: Jennifer Lopez & Leah ReminiMaya (Jennifer Lopez) is zeer succesvol als assistent-manager bij een lokale supermarkt. Wanneer haar een positie als filiaalmanager wordt geweigerd omdat zij geen diploma heeft, zakt de moed in haar schoenen. Als ze door een vergissing mag solliciteren voor een topfunctie bij een multinational van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: