Robert Redford

Filmografie Robert Redford

Geboortedatum: 18/08/36 (84 jaar)
Jongensnaam: Charles Robert Redford, Jr.
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Charles Robert Redford Jr. (Santa Monica, 18 augustus 1936) is een Amerikaanse acteur, regisseur en producent van Engelse en Schots-Ierse origine. Hij is tevens oprichter van het Sundance Film Festival. Hij won in zijn carrière twee Academy Awards. 
 
Redford is een zoon van Martha W. Hart en Charles Robert Redford, Sr., een melkboer die accountant werd. Hij bezocht de Van Nuys High School in Los Angeles. Daar was hij een klasgenoot van onder andere Natalie Wood en Don Drysdale. Redford en Drysdale waren beiden lid van het honkbalteam van de school. In 1954 studeerde hij af. Lees de volledige biografie Dankzij zijn honkbalkwaliteiten kreeg hij een beurs om naar de University of Colorado te gaan. Daar werd hij de pitcher van het honkbalteam, maar hij verloor zijn beurs, omdat hij te veel spijbelde. Dit kwam vermoedelijk door de dood van z'n moeder op zijn achttiende. Redford studeerde vervolgens schilderkunst aan het Pratt Institute in Brooklyn en volgde later acteerlessen aan de American Academy of Dramatic Arts in New York City. 
 
In september 1958 trouwde hij met Lola Van Wagenen. Samen kregen ze vier kinderen: James, Shauna, Amy en Scott Anthony. Amy werd in 1999 ook actief als filmactrice, Scott Anthony stierf na zo'n twee maanden aan wiegendood. In 1985 zijn Redford en Van Wagenen gescheiden. In 2009 hertrouwde hij met Sibylle Szaggars, met wie hij daarvoor jaren samenwoonde. Het tweetal trouwde in Hamburg

Filmografie Robert Redford

All Is Lost - Actie

All Is Lost

Actie