Filmografie Jayma Mays

Biografie

Jayma Mays (Grundy (Virginia), 16 juli 1979) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rol van Emma Pillsbury in de televisieserie Glee. 
 
Jayma werd geboren in Grundy als de dochter van Paulette Norris en James Mays, een leerkracht die ook nog in de mijnindustrie heeft gewerkt. Ze studeerde verder na haar middelbare school en studeerde uiteindelijk af aan de Radford University met een masterdiploma in de podiumkunsten. 
 
Haar debuut maakte ze in 2004 in de sitcom Joey en kreeg het jaar daarna vele kleine rolletjes in onder meer Six Feet Under, Entourage, How I Met Your Mother, Heroes, Pushing Daisies, Ghost Whisperer en een grotere rol in Ugly Betty (waarin ze de vriendin van Henry speelde). 
 
Sinds 2009 speelt Jayma de rol van Emma Pillsbury in de serie Glee. In 2011 was ze ook te zien in de CGI/liveaction verfilming van De Smurfen. Ze speelt in deze film de vrouwelijke hoofdrol.

Filmografie Jayma Mays

Nieuws over Jayma Mays

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms! - Actueel
Actueel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms!

Zin om samen met de kinderen vol spanning af te tellen naar het moment dat ze hun schoentje mogen zetten voor de komst van Sinterklaas? Allemaal samen een leuke Sinterklaasfilm kijken is dé ideale manier. Verder lezen...
Neem de look van de The Dude over! - Actueel
Actueel

Neem de look van de The Dude over!

De bruine badjas, T-shirt en zonnebril van Jeff Bridges uit The Big Lebowski behoren tot de items die geveild worden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: