Filmografie Emile Hirsch

Biografie

Emile Davenport Hirsch (Topanga (Californië), 13 maart 1985) is een Amerikaans acteur. Het National Board of Review gaf hem in 2007 de prijs voor beste doorbraak door zijn rol in Into the Wild, waarin hij Chris McCandless (Christopher Johnson McCandless), oftewel Alexander Supertramp, speelde. 
 
JeugdHirsch is een zoon van David Hirsch en Margaret Davenport. Zijn ouders zijn later gescheiden en hijzelf ging bij zijn vader wonen. Hij heeft één zus, Jenny. Zij is ook actrice. Hirsch was een leerling op de Paul Revere Middle School en volgde een muzikale opleiding op de Alexander Hamilton High School in Los Angeles. 
 
[bewerken] CarrièreHirsch' carrière begon eind jaren '90. Hij speelde gastrollen in televisieseries, zoals 3rd Rock from the Sun, Sabrina, the Teenage Witch, Profiler, The Pretender en ER. Daarnaast was hij te zien in televisiefilms. 
 
Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 2002, toen hij te zien was in de independent dramafilm The Dangerous Lives of Altar Boys. Later dat jaar kwam ook The Emperor's Club uit. 
In 2004 verscheen Hirsch de romantische komedie The Girl Next Door en de film Imaginary Heroes. Met name de laatste kreeg positieve kritieken, maar deed het slecht in de verkoop. 
 
In 2006 werd de misdaadfilm Alpha Dog uitgebracht, waarin Hirsch samen met Justin Timberlake een hoofdrol speelt. In tegenstelling tot het schuchtere jongetje dat hij in The Girl Next Door nog vertolkte, speelt hij hierin een patserige jeugdigde crimineel die te veel hooi op zijn vork neemt. Het jaar erop speelde hij in The Air I Breathe en Into the Wild. In 2008 was Hirsch te zien in de Wachowski-film Speed Racer.

Filmografie Emile Hirsch

Savages - Thriller
oktober 2012

Savages

Thriller Regie: Oliver StoneMet: Blake Lively, John Travolta, Aaron Johnson,...Ben (Aaron Johnson), een rustige en vreedzame Boeddhist en zijn beste vriend Chon (Taylor Kitsch), een ex-marinier en ex-huurmoordenaar, runnen samen een succesvolle business. Ze verbouwen de beste marihuana die er is. Daarnaast hebben ze beide een bijzondere relatie met de prachtige Ophelia (Blake... Verder lezen...
Taking Woodstock - Komedie
oktober 2009

Taking Woodstock

Komedie Regie: Ang LeeMet: Emile Hirsch, Jeffrey Dean Morgan, Paul Dano,...De zomer van 1969. Er broeit een behoorlijke verandering in Amerika, terwijl een jonge jongen werk verricht, als interieur-designer in het hotel van zijn familie. Hij ontdekt dat een behoorlijk belangrijk concert een vergunning misloopt, mede door de vele protesten op straat die te maken hebben met... Verder lezen...
Milk - Biografie, Drama
februari 2009

Milk

Biografie, Drama Regie: Gus Van SantMet: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch,...Harvey Milk stond bekend om zijn strijd voor de rechten van homoseksuelen. Hij was een vriend, geliefde, politicus, vechter, icoon, inspiratiebron; een held voor het Amerikaanse volk. Zijn leven veranderde de geschiedenis en zijn moed veranderde levens. San Francisco, jaren '70. Harvey Milk was de... Verder lezen...
Alpha Dog - Drama
april 2007

Alpha Dog

Drama Regie: Nick CassavetesMet: Justin Timberlake, Emile Hirsch, Sharon StoneJohnny Truelove is een jonge drugsdealer in de San Gabriel Valley (LA). Zijn bende ontvoert de jongere broer van iemand die hen nog geld verschuldigd is, maar het plan mislukt. De vader van Johnny tracht om zijn zoon uit de gevangenis gehouden, maar in drie dagen tijd kan er veel gebeuren...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: