Emile Hirsch

Filmografie Emile Hirsch

Geboortedatum: 13/03/85 (35 jaar)
Jongensnaam: Emile Davenport Hirsch

Biografie

Emile Davenport Hirsch (Topanga (Californië), 13 maart 1985) is een Amerikaans acteur. Het National Board of Review gaf hem in 2007 de prijs voor beste doorbraak door zijn rol in Into the Wild, waarin hij Chris McCandless (Christopher Johnson McCandless), oftewel Alexander Supertramp, speelde. 
 
JeugdHirsch is een zoon van David Hirsch en Margaret Davenport. Zijn ouders zijn later gescheiden en hijzelf ging bij zijn vader wonen. Hij heeft één zus, Jenny. Zij is ook actrice. Hirsch was een leerling op de Paul Revere Middle School en volgde een muzikale opleiding op de Alexand Lees de volledige biografie der Hamilton High School in Los Angeles. 
 
[bewerken] CarrièreHirsch' carrière begon eind jaren '90. Hij speelde gastrollen in televisieseries, zoals 3rd Rock from the Sun, Sabrina, the Teenage Witch, Profiler, The Pretender en ER. Daarnaast was hij te zien in televisiefilms. 
 
Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 2002, toen hij te zien was in de independent dramafilm The Dangerous Lives of Altar Boys. Later dat jaar kwam ook The Emperor's Club uit. 
In 2004 verscheen Hirsch de romantische komedie The Girl Next Door en de film Imaginary Heroes. Met name de laatste kreeg positieve kritieken, maar deed het slecht in de verkoop. 
 
In 2006 werd de misdaadfilm Alpha Dog uitgebracht, waarin Hirsch samen met Justin Timberlake een hoofdrol speelt. In tegenstelling tot het schuchtere jongetje dat hij in The Girl Next Door nog vertolkte, speelt hij hierin een patserige jeugdigde crimineel die te veel hooi op zijn vork neemt. Het jaar erop speelde hij in The Air I Breathe en Into the Wild. In 2008 was Hirsch te zien in de Wachowski-film Speed Racer

Filmografie Emile Hirsch

Savages - Thriller

Savages

Thriller 
oktober 2012
Milk - Biografie, Drama

Milk

Biografie, Drama 
februari 2009
Alpha Dog - Drama

Alpha Dog

Drama 
april 2007