Filmografie Penélope Cruz

Biografie

Penélope Cruz Sánchez (Madrid, 28 april 1974) is een Spaanse filmactrice. Ze won in 2009 onder meer de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol en een BAFTA Award met haar optreden in Vicky Cristina Barcelona. Ook voor haar rollen in Volver en Nine kreeg ze een Oscarnominatie, respectievelijk voor beste actrice en beste vrouwelijke bijrol. Voor Volver won ze tevens een César en een European Film Award. 
Als kind was ze een danseres en verliet ze de middelbare school om een danscarrière op te starten. Ze studeerde klassiek ballet aan het Nationaal Conservatorium in Madrid, en theater op de school van Christina Rota in New York. 
Door haar stijl en voorkomen wordt ze wel eens vergeleken met Sophia Loren[bron?]. Haar eerste films waren in het Spaans. Haar film Belle Epoque won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Ze speelde naast Matt Damon in All the Pretty Horses en met Tom Cruise in Vanilla Sky, een remake van het Spaanstalige Abre los ojos, waarin ze hetzelfde personage speelt. 
Cruz was verloofd met Tom Cruise, maar tot een bruiloft kwam het niet. In juli 2010 trouwde ze met acteur Javier Bardem[1]. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren in Los Angeles op 22 januari 2011. 
In 2011 kreeg Cruz een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Filmografie Penélope Cruz

Everybody Knows - Drama
mei 2018

Everybody Knows

Drama Regie: Asghar FarhadiMet: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara LennieEen vrouw, Laura genaamd, woont samen met haar man en kinderen in Buenos Aires. Voor een familiefeest keren ze terug naar de geboorteplaats van Laura, een dorpje in Spanje. Gedurende deze reis vinden er enkele onverwachte gebeurtenissen plaats die geheimen naar boven brengen.
Ma ma - Drama
augustus 2016

Ma ma

Drama Regie: Julio MedemMet: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier EtxeandiaMagda is een lerares en mama van een tienjarig zoontje bij wie borstkanker wordt vastgesteld. Ze besluit om te geloven in het leven en van ieder moment te genieten. En een onverwachte wending in haar leven, brengt plotseling hoop. "Ma Ma" is een wonderlijk verbeeldende film over leven, dood,... Verder lezen...
Zoolander 2 - Komedie
februari 2016

Zoolander 2

Komedie Regie: Ben StillerMet: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope CruzIn 'Zoolander 2' keert Derek Zoolander (Ben Stiller), 's werelds knapste model aller tijden, terug. Nu, dik tien jaar later, is hij aardig aan lager wal geraakt. Net als zijn voormalige concurrent Hansel (Owen Wilson) overigens, met wie hij zich nu bespottelijk laat maken in goedkope tv-shows. Hun... Verder lezen...
Nine - Drama, Muziek
maart 2010

Nine

Drama, Muziek Regie: Rob MarshallMet: Nicole Kidman, Penélope Cruz, Judi Dench,...Guido Contini is een befaamde filmregisseur die streeft naar harmonie in zowel zijn carrière als privéleven. Zijn relatie met zijn echtgenote verloopt dramatisch, waarna hij meerdere affaires aangaat. Hij bevindt zich in een midlifecrisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw script.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: