Nicole Kidman

Filmografie Nicole Kidman

Geboortedatum: 20/06/67 (54 jaar)
Meisjesnaam: Nicole Mary Kidman

Biografie

Nicole Kidman is een Australische actrice. 
 
Ze woonde in de VS tot haar vierde, en daarna verhuisde ze met haar ouders naar Australië. Toen ze drie was, begon ze met balletles. Ze stopte met studeren en ging voor een acteercarrière. Haar eerste rol speelde ze op 15-jarige leeftijd in de film Bush Christmas. Tijdens de volgende jaren verscheen ze in Australische films en tv-series.  
 
Kidman maakte haar Amerikaans debuut in de film Dead Calm. 
In 1990, acteerde ze aan de zijde van Tom Cruise in Days of Thunder. Daarna speelden ze nog een keer same Lees de volledige biografie en in Far and Away (1992). In 1995, probeerde ze bij het grotere publiek wat harten te winnen door haar rol in de actiefilm Batman Forever. 
 
Haar doorbraak waarmee ze veel bijval oogste van de critici was 'To Die For'. Hiervoor won ze een Golden Globe award.  
In 1999 speelde ze met haar man Tom Cruise in Eyes Wide Shut, de laatste film van Stanley Kubrick. 
 
In 2002, werd Kidman genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de musical Moulin Rouge. In hetzelfde jaar speelde ze in de film The Others, waarvoor ze veel positieve kritiek kreeg. Ze won hiervoor een Academy Award voor Beste actrice, een Golden Globe Award, een BAFTA, en nog verschillende prijzen. Kidman werd de eerste Australische actrice die een Oscar won.  
 
In 2002 verscheen Kidman in drie films, Dogville, een experimentele film van de Deense regisseur Lars von Trier, the human Stain en Cold Mountain. Voor die laatste film kreeg ze een Golden Globe-nominatie. 
 
In 2004, acteerde ze in The Stepford Wives en Birth. en in 2005 was er The Interpreter. 
 
Als grote ster werd Kidman het gezicht van het parfummerk Chanel No.5. In dezelfde periode was Kidman een van de best betaalde actrices3 
 
Kidman verscheen in de biopic Fur en verleende haar stem aan de animatieprent Happy Feet. In 2007, verscheen ze in de science fictionfilm The Invasion en in de dramakomedie Margot at the Wedding. Ze verscheen ook in het eerste deel van de geplande trilogie His Dark Materials. 
 
Kidman leerde Tom Cruise kennen op de set van Days of Thunder. De twee trouwden op 25 december 1990. Nadat ze op 8 augustus 2001 weer scheidden, kreeg Kidman een relatie met Lenny Kravitz. Haar huidige liefde is countryzanger Keith Urban. In juni 2006 trouwden ze. In januari 2008 werd bekend dat ze zwanger van hem is. 
 
Gedurende haar huwelijk met Cruise adopteerde het paar twee kinderen: Isabella en Connor. In 2001 kwam echter de scheiding, naar algemeen wordt aangenomen, omdat zij haar kinderen katholiek wenste op te voeden en niet in de door Tom Cruise aangehangen scientology-kerk. 
 
Kidman won een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor de verfilming van Michael Cunninghams roman The Hours in 2003. Haar vermogen wordt geschat op bijna 100 miljoen euro. In 2006 was ze de best betaalde actrice ter wereld

Filmografie Nicole Kidman

The Goldfinch - Drama

The Goldfinch

Drama 
oktober 2019
Lion - Drama

Lion

Drama 
februari 2017
Genius - Biografie, Drama

Genius

Biografie, Drama 
september 2016
Anchorman 2 - Komedie

Anchorman 2

Komedie 
The Paperboy - Tvserie

The Paperboy

Tvserie 
oktober 2012
Trespass - Thriller

Trespass

Thriller 
Nine - Drama, Muziek

Nine

Drama, Muziek 
maart 2010