Sean Penn

Filmografie Sean Penn

Geboortedatum: 17/08/60 (59 jaar)
Jongensnaam: Sean Justin Penn

Biografie

Sean Justin Penn is een Amerikaans acteur. Penn is zoon van regisseur Leo Penn, die tijdens de periode van McCarthy op de zwarte lijst stond omdat hij weigerde te getuigen. Sean Penn heeft twee broers: acteur Chris Penn (24 januari 2006 overleden) en muzikant Michael Penn. Penns moeder is Eileen Ryan, actrice, te zien in de rol van grootmoeder in de film At Close Range. 
 
Penn begon zijn carrière in de film Fast Times at Ridgemont High in de rol van Spicolli en verscheen sindsdien in meer dan 40 films. Hij kreeg een Oscar voor Mystic River. Hij werd ook nog drie keer genomin Lees de volledige biografie neerd voor een Oscar voor zijn vertolkingen in I Am Sam, Sweet and Lowdown en Dead Man Walking. 
 
Penn heeft een bewogen leven achter de rug. Hij trouwde met Madonna in 1985, het huwelijk werd in 1989 ontbonden. Vervolgens begon Penn een relatie met Robin Wright, met wie hij twee kinderen kreeg, ze trouwden in 1996. In januari 2008 werd bekend dat Robin Wright Penn een echtscheiding heeft aangevraagd. 
 
Penn staat bekend als een militant tegenstander van de oorlog in Irak. 
 
Tevens steunt Penn Sea Shepherd en maakt hij deel uit van de "Board of Advisors" van deze organisatie

Filmografie Sean Penn

The Last Face - Drama

The Last Face

Drama 
april 2017
Fair Game - Actie, Thriller, Drama

Fair Game

Actie, Thriller, Drama 
november 2010
Milk - Biografie, Drama

Milk

Biografie, Drama 
februari 2009
The Interpreter - Thriller

The Interpreter

Thriller 
juni 2005