Filmografie Sean Penn

Biografie

Sean Justin Penn is een Amerikaans acteur. Penn is zoon van regisseur Leo Penn, die tijdens de periode van McCarthy op de zwarte lijst stond omdat hij weigerde te getuigen. Sean Penn heeft twee broers: acteur Chris Penn (24 januari 2006 overleden) en muzikant Michael Penn. Penns moeder is Eileen Ryan, actrice, te zien in de rol van grootmoeder in de film At Close Range. 
 
Penn begon zijn carrière in de film Fast Times at Ridgemont High in de rol van Spicolli en verscheen sindsdien in meer dan 40 films. Hij kreeg een Oscar voor Mystic River. Hij werd ook nog drie keer genomineerd voor een Oscar voor zijn vertolkingen in I Am Sam, Sweet and Lowdown en Dead Man Walking. 
 
Penn heeft een bewogen leven achter de rug. Hij trouwde met Madonna in 1985, het huwelijk werd in 1989 ontbonden. Vervolgens begon Penn een relatie met Robin Wright, met wie hij twee kinderen kreeg, ze trouwden in 1996. In januari 2008 werd bekend dat Robin Wright Penn een echtscheiding heeft aangevraagd. 
 
Penn staat bekend als een militant tegenstander van de oorlog in Irak. 
 
Tevens steunt Penn Sea Shepherd en maakt hij deel uit van de "Board of Advisors" van deze organisatie.

Filmografie Sean Penn

The Last Face - Drama
april 2017

The Last Face

Drama Regie: Sean PennMet: Charlize Theron, Javier Bardem,...Wren Petersen staat in Afrika aan het hoofd van een internationale hulporganisatie. In het door oorlog verscheurde Liberië ontmoet ze de bevlogen dokter Miguel en wordt halsoverkop verliefd op hem. Zowel Wren als Miguel gaan tot het uiterste voor hun missie, maar al snel blijkt dat ze fundamenteel... Verder lezen...
Fair Game - Actie, Thriller, Drama
november 2010

Fair Game

Actie, Thriller, Drama Regie: Doug LimanMet: Sean Penn & Naomi WattsJoseph Wilson (Sean Penn) wordt door de CIA naar Irak gestuurd met de opdracht een rapport te maken van mogelijk aanwezige massavernietigingswapens. Wilson vindt hiervan niets terug in Irak, publiceert zijn rapport in de New York Times en schrijft dat hij de inval van de VS in Irak onrechtmatig... Verder lezen...
Crossing Over - Drama
september 2009

Crossing Over

Drama Regie: Wayne KramerMet: Harrison Ford, Ray Liotta, Sean Penn, Ashley JuddAllemaal zijn ze afkomstig uit verschillende landen, maar toch met hetzelfde doel naar Amerika gekomen: legaal burger van Los Angeles worden. Overzicht van de onzekere levens van asielzoekers en de moeilijke periode waarin ze proberen een thuis te vinden.
Milk - Biografie, Drama
februari 2009

Milk

Biografie, Drama Regie: Gus Van SantMet: Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch,...Harvey Milk stond bekend om zijn strijd voor de rechten van homoseksuelen. Hij was een vriend, geliefde, politicus, vechter, icoon, inspiratiebron; een held voor het Amerikaanse volk. Zijn leven veranderde de geschiedenis en zijn moed veranderde levens. San Francisco, jaren '70. Harvey Milk was de... Verder lezen...
The Interpreter - Thriller
juni 2005

The Interpreter

Thriller Regie: Sydney PollackMet: Nicole Kidmann & Sean PennPolitieke intriges en misleiding bij de Verenigde Naties in New York. Een VN-tolk (Kidman) hoort bij toeval dat er plannen worden gemaakt voor een moordaanslag op een Afrikaanse leider. Ze probeert er samen met een FBI-agent (Penn) een stokje voor te steken.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: