Filmografie Fred Durst

Biografie

Durst werd geboren in Gastonia, Noord Carolina. Zijn Biologische vader verliet het gezin toen Durst nog maar een paar weken oud was, dus werd hij alleen zijn moeder Anita opgevoed. Ze leefden onder armoedige omstandigheden, zijn moeder had geen huis, baan of geld. Ze leefden boven in een kerk en waren afhankelijk van mensen die ze babyvoeding verstrekten, waar ze beiden van leefden. Toen Durst twee jaar oud was trouwde zijn moeder met Bill, een politieman. 
 
Durst hield in zijn jeugd van de zelfde muziek als zijn ouders en had plezier in dansen. Samen met zijn jongere half-broertje Cory (zoon van Bill en Anita) was hij fan van Kiss. Na verloop van tijd verhuisde de familie van Gastonia naar Jacksonville (Florida) waar hij de Terry Parker High School bezocht en geïnteresseerd raakte in hiphop. Hij Formeerde de breakdance groep de "Reckless Crew". Ook raakte hij geïnteresseerd in de locale muziekcultuur, en toen zijn moeder zijn eerste mengpaneel voor hem kocht begon hij met rappen. Ook leerde hij zichzelf het mixen van muziek, scratchen en het schrijven van teksten voor rapnummers. 
 
Niet lang daarna begon hij deel te nemen aan rapcompetitie's. Later toen het breakdancen minder populair werd, wekte het skateboarden zijn interesse. Durst begon te luisteren naar hardere muziekstijlen als Suicidal Tendencies en Black Flag. Hij begon meer songteksten te schrijven om zijn emoties kwijt te kunnen. 
 
Durst verliet gediplomeerd de Hunter Huss High School in 1988. Daarna deed hij verschillende parttime baantjes bij fastfoodrestaurants, skateparks en als DJ. Omdat hij het lastig vond een baan te behouden, besloot hij zich aan te melden bij de marine. In zijn tijd bij de Marine trouwde hij op een leeftijd van 20 jaar met zijn eerste vrouw en verhuisde met haar naar Californië waar ze een dochter, Adriana kregen. Uiteindelijk scheiden ze. Durst besluit terug te verhuizen naar Jacksonville en naar de hiphopscene om daar een rapduo te vormen met een vriend van hem. Zijn vriend was de DJ en Durst rapte. Hij vergaarde zodoende contacten in de muziekindustrie en het duo probeerde met een promovideo een tevergeefs een platencontract binnen te slepen. 
 
Daarna werkt durst een tijdje als een tatoeage-artiest en zet onder andere het Korn-logo op de rug van de gitarist Brian Welch.

Filmografie Fred Durst


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: