Filmografie Mel Gibson

Biografie

Mel Gibson is een Amerikaans (film)acteur, -regisseur en -producent. 
 
Gibson groeide vanaf zijn twaalfde in Australië op en begon daar ook met zijn carrière als acteur. Zijn eerste optredens waren in tv-series. Hij maakte zijn filmdebuut in 1977 in Summer City. In eerste instantie werd hij voornamelijk bekend als acteur in actiefilms als de Mad Max en Lethal Weapon-series. Daarnaast speelde hij in historische drama's als Hamlet en Braveheart, The Patriot en komedies als What Women Want. Sinds begin jaren 90 is hij ook actief als regisseur en producer. 
 
Gibson is een traditionalistische rooms-katholiek. Zijn ouders en - naar verluidt - Gibson zelf zijn overtuigde aanhangers van de posities van de theologische stroming met de naam sedevacantisme. De acteur liet onlangs nog bij zijn Amerikaanse landgoed een traditionalistische kerk bouwen en inwijden. In 2006 veroorzaakte hij een rumoer, omdat hij nu ook nabij de woonplaats van zijn vader een kerk voor de Oude H. Mis laat bouwen. Op 28 juli 2006 werd Gibson gearresteerd voor het rijden onder invloed en maakte hij tijdens de arrestatie antisemitische opmerkingen naar de politieagenten. Gibson liet in een verklaring weten hulp te gaan zoeken voor zijn alcoholverslaving nadat hij op borg vrij kwam. 
 
Gibson produceerde en regisseerde in 2004 de film The Passion of the Christ over de laatste fase van het leven van Jezus Christus op aarde. De wijze waarop Gibson het Lijden van Christus in beeld had gebracht, deed veel stof opwaaien. 
 
Mel Gibson zou de laatste jaren zijn opgeklommen tot een van de rijkste en invloedrijkste personen in Hollywood.

Filmografie Mel Gibson

Apocalypto - Actie
maart 2007

Apocalypto

Actie Regie: Mel GibsonMet: Mel Gibson, Dalia Hernandez, Mayra Serbulo,...'Apocalypto' is de nieuwste film van de oscarwinnende regisseur Mel Gibson (Passion of the Christ, Braveheart). Dit adembenemende mythische avontuur toont het turbulente einde van de eens zo machtige Maya beschaving. Gewelddadige indringers bedreigen een Maya gemeenschap. Het idyllische bestaan... Verder lezen...
Payback - Politie

Payback

Politie Regie: Brian HelgelandMet: Mel Gibson, Gregg Henry, David PaymerTwee dieven, Porter en Val Resnick, hebben een grote slag geslagen. Maar als het moment is aangebroken om de buit te verdelen maakt Val drie grote fouten. Ten eerste gaat hij er vandoor met het geld, ten tweede doet hij dat samen met de vrouw van Porter. En ten derde schit hij Porter neer. Porter,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: