Andrew Garfield

Filmografie Andrew Garfield

Geboortedatum: 20/08/83 (37 jaar)
Jongensnaam: Andrew Russell Garfield
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Andrew Russel Garfield (Los Angeles, 20 augustus 1983) is een Brits-Amerikaans acteur. 
 
Garfield werd geboren in Los Angeles. Zijn moeder komt uit het Britse Essex en zijn vader uit Californië. Zijn familie verhuisde naar Engeland toen hij drie jaar was. 
 
Garfield begon met acteerlessen in Guildford toen hij vijftien was en speelde in een jeugdvoorstelling van Bugsy Malone. In 2004 won hij een MEN Theatre Award voor zijn vertolking in het toneelstuk Kes. Hij won de talent-award bij de Evening Standard Theatre Awards 2006. 
 
In 2005 maa Lees de volledige biografie akte hij zijn Britse televisiedebuut met een gastrol in de tienerdramaserie Sugar Rush. In oktober 2007 noemde Variety hem een van de 10 actors to Watch. In november speelde hij de rol van een Amerikaanse student in de dramafilm Lions for Lambs. Voor zijn rol in Boy A won hij een BAFTA voor beste acteur in 2008. In hetzelfde jaar was hij een van de shooting stars op het Internationaal filmfestival van Berlijn. 
 
In 2009 speelde Garfield een bijrol in The Imaginarium of Doctor Parnassus en in de Red Riding-trilogie voor televisie. In 2010 speelde hij een rol in de Britse dramafilm Never Let Me Go en in David Finchers The Social Network, over de oprichting van Facebook samen met Brenda Song, Justin Timberlake en Jesse Eisenberg. Voor die rol kreeg hij een Golden Globe-nominatie voor Beste acteur in een bijrol. 
 
In 2010 is hij gecast als Peter Parker in de door Marc Webb geregisseerde Spider-Man reboot die in 2012 uitkomt

Filmografie Andrew Garfield

Breathe

Breathe

 
februari 2018
99 Homes - Drama

99 Homes

Drama 
april 2016
Boy A - Drama

Boy A

Drama 
maart 2009