Elijah Wood

Filmografie Elijah Wood

Geboortedatum: 28/01/81 (40 jaar)
Jongensnaam: Elijah Jordan Wood
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Elijah Jordan Wood (Cedar Rapids, 28 januari 1981) is een Amerikaans acteur. Toen hij acht jaar oud was had hij zijn eerste rolletje al te pakken in de film Back to the Future Part II, nadien kreeg hij meer en meer grotere rollen en werd hij op zijn dertiende een volwaardig acteur. 
 
Zijn grote doorbraak kwam er met de rol als de hobbit Frodo Balings in The Lord of the Rings. Daarna speelde hij in films als Bobby, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Sin City, Green Street Hooligans en Everything is Illuminated. Hij sprak de stem in van Mumble in de animatiefilm Happy Feet Lees de volledige biografie t. In 2005 richtte hij zijn eigen platenlabel op, Simian Records. Zijn volgende project is The Passenger (2008). 
 
Wood, de middelste van drie kinderen, werd geboren in Cedar Rapids, Iowa, als de zoon van Debra D. en Warren W. Wood. Als kind kreeg hij pianoles van Marlene Loftsgaarden. Hij begaf zich voor het eerst op het podium toen hij op de lagere school zat, in de schoolvoorstelling van The Sound of Music. Het jaar daarna speelde hij een hoofdrol in de voorstelling The Wonderful Wizard of O

Filmografie Elijah Wood

Happy Feet 2 - Animatie Film

Happy Feet 2

Animatie Film 
november 2011
Bobby - Drama

Bobby

Drama 
januari 2007
Hooligans - Drama

Hooligans

Drama 
januari 2006