Filmografie Leonor Watling

Biografie

Leonor Ceballos Watling (Madrid, 28 juli 1975) is een Spaans-Engels actrice. Ze werd genomineerd voor Goya Awards voor haar rollen in La hora de los valientes en A mi madre le gustan las mujeres. Daarnaast speelde ze onder meer in verschillende films van Pedro Almodóvar (Hable con ella en La mala educación). 
 
Watling is één van de vier kinderen van een Spaanse vader en een Engelse moeder. Zij spreekt Spaans met haar zus en Engels met haar twee broers. Ze doet dit op een zodanig niveau dat ze zowel inzetbaar is in Spaanstalige (vooral) als in Engelstalige films (zoals My Life Without Me en The Oxford Murders). 
 
Watling heeft een relatie met de Uruguayaanse muzikant/componist Jorge Drexler, die een Academy Award won voor het schrijven van het beste filmliedje (Al Otro Lado Del Río uit de film Diarios de motocicleta). Samen kregen ze in in januari 2009 zoon Luca.

Filmografie Leonor Watling

Salvador - Drama
januari 2007

Salvador

Drama Regie: Manuel HuergaMet: Daniel Brühl, Tristán Ulloa, Leonor WatlingIn het begin van de jaren '70 pleegt de MIL (Movimento Ibérico de Liberación), een linkse groep van zeer jonge Spaanse en Franse militanten, een reeks overvallen in Catalonië om fondsen bijeen te brengen voor de arbeidersbeweging. In het begin geeft het succes van hun provocerende en spectaculaire... Verder lezen...

Nieuws over Leonor Watling

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: