Filmografie Harrison Ford

Biografie

Harrison Ford (Chicago, 13 juli 1942) is een Amerikaans filmacteur. Hij is vooral gespecialiseerd in het spelen van heldenrollen die hij in filmreeksen speelt. Hij speelde de rol van Han Solo in drie Star Wars-films, speelde de rol archeoloog Indiana Jones in vier avonturenfilms en hij was als geheim-agent Jack Ryan te zien in Patriot Games en Clear and Present Danger. 
Door optredens in deze films is hij één van de meest succesvolle acteurs van Hollywood geworden. Al zijn films bij elkaar hebben in de Verenigde staten ongeveer 3,4 miljard dollar opgebracht.

Filmografie Harrison Ford

Crossing Over - Drama
september 2009

Crossing Over

Drama Regie: Wayne KramerMet: Harrison Ford, Ray Liotta, Sean Penn, Ashley JuddAllemaal zijn ze afkomstig uit verschillende landen, maar toch met hetzelfde doel naar Amerika gekomen: legaal burger van Los Angeles worden. Overzicht van de onzekere levens van asielzoekers en de moeilijke periode waarin ze proberen een thuis te vinden.
Blade Runner - Science-Fiction

Blade Runner

Science-Fiction Regie: Ridley ScottMet: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young,...Los Angeles, 2019: Deckard (Ford) is een Blade Runner: een politieagent die ingezet wordt om "Replicants" (androïden) uit te schakelen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken als er 5 replicants de controle over een ruimteschip weten te krijgen, en terugkeren naar Aarde.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: