Filmografie Carrie Fisher

Biografie

Carrie Fisher (Beverly Hills (Californië), 21 oktober 1956) is een Amerikaans actrice, vooral bekend door haar rol als Prinses Leia in de Star Wars saga van regisseur George Lucas, waarin ze speelde in Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977), Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi (1983). Fisher is de dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher. 
 
Ze was in 1983-1984 elf maanden getrouwd met zanger Paul Simon, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Ze heeft een dochter, Billie Catherine Lourd (geboren 17 juli 1992), van impresario Bryan Lourd, die echter samenleven met een man verkoos boven een relatie met Fisher. 
 
Fisher schreef het autobiografische boek Postcards From the Edge, en het boek is verfilmd met Meryl Streep, Shirley MacLaine en Dennis Quaid in de hoofdrollen. 
 
In 2008 geeft Fisher lezingen in de Verenigde Staten onder het motto Wishful Drinking waarin ze vertelt over haar drugs- & drankverslaving en haar leven met een bipolaire stoornis.

Filmografie Carrie Fisher


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: