Filmografie George Lucas

Biografie

George Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de zes Star Wars-films en van zijn filmmaatschappij Lucasfilm Ltd. Verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Voordat hij Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977) maakte, was hij al rijk geworden door het succes van American Graffiti, zijn tweede film als regisseur. 
Lucas richtte ook ILM op, dat zich bezig houdt met special effects en computeranimatie. 
Ook Pixar (bekend van onder andere The Incredibles, Finding Nemo en Toy Story) was een onderdeel van Lucasfilm, vooraleer Lucas het verkocht. THX was ook lange tijd een onderdeel van Lucasfilm, maar werd ook een onafhankelijk bestaand bedrijf. 
George Lucas is een bijzonder rijk man. Zijn vermogen wordt op $3 miljard geschat. Hij is vader van drie geadopteerde kinderen: Amanda, Katie en Jett. Tegenwoordig is Lucas vooral bezig met het uitbreiden van de wereld die Star Wars heet. Hij maakt momenteel de serie Star Wars: The Clone Wars, die begon met een film in de bioscoop om het verhaal groots te introduceren (in 2008). Het verhaal speelt zich af tussen Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002) en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (2005). De serie telt al 4 seizoenen en er volgen er nog meerderen.

Filmografie George Lucas


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: