Filmografie Dwayne Johnson

Biografie

Dwayne Douglas Johnson (Hayward (Californië), 2 mei 1972), beter bekend als The Rock, is een Amerikaans acteur en voormalig professioneel worstelaar. Johnson is actief in de World Wrestling Federation / World Wrestling Entertainment (WWF/WWE). 
Johnson werd geboren als zoon van de Canadees Rocky Johnson en de van de eilandengroep Samoa afkomstige Ata Maivia. In zijn jonge jaren leefde Johnson dicht bij zijn grootouders te Honolulu. Het feit dat hij worstelaar was, staat nauw in verband met zijn vader. Zijn vader was een profworstelaar die nu nog steeds meedraait in het circuit als trainer van onder andere zijn eigen zoon. Ook andere familie van Johnson zoals zijn neven Rikishi, Umaga, Yokozuna en Rosey zijn bekende worstelaars. Voordat Johnson zichzelf de naam The Rock toekende was hij beter bekend als Rocky Maivia. In het echte leven is Johnson een goede vriend van Stone Cold Steve Austin. 
Tijdens de Raw aflevering van 14 februari 2011, Johnson keerde na 7 jaar afwezigheid terug in WWE. Hij wordt de gastheer op WrestleMania XXVII.

Filmografie Dwayne Johnson

Fast & Furious 7 - Actie
april 2015

Fast & Furious 7

Actie Regie: James WanMet: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson,...Fast & Furious gaat volle gas vooruit! Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening in Fast & Furious 7. In het zevende deel van de succesvolle franchise geregisseerd door James Wan keren ook Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris "... Verder lezen...
Hercules - Actie, Avontuur
augustus 2014

Hercules

Actie, Avontuur Regie: Brett RatnerMet: Dwayne Johnson, Ian McShane, John HurtGekweld sinds zijn geboorte, is de legendarische held Hercules sterk als een god, maar hij lijdt als een mens. Zijn mythische kracht wordt op de proef gesteld wanneer hij aan het hoofd staat van een bende huurlingen. Hij probeert een einde te maken aan een bloedige burgeroorlog in Thracië en helpt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: