Filmografie Woody Harrelson

Geboortedatum: 23/07/61 (59 jaar)
Jongensnaam: Woodrow Tracy Harrelson
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Woodrow Tracy Harrelson (Midland (Texas), 23 juli 1961), beter bekend als Woody Harrelson, is een Amerikaanse acteur. Hij is de enige acteur van de serie Cheers die genomineerd werd voor een Academy Award. 
 
Harrelson werd geboren in Midland, Texas, als zoon van Charles Voyde Harrelson en Diane Lou Oswald. Zij scheidden in 1964. Ook heeft hij twee broers. Zijn vader (overleden in maart 2007) was een professionele huurmoordenaar en is daar twee keer voor veroordeeld, één keer in 1968 en in 1978 na de moord op federale rechter John Wood. Harrelson groeide op in Lebanon, Ohio b Lees de volledige biografie bij zijn diepgelovige moeder. 
 
Hij studeerde drama op het Hanover College in Indiana en haalde daar zijn graad in 1983. 
 
In 1985 trouwde Harrelson met Nancy Simon. Ze wilden de volgende dag gelijk weer scheiden, maar het kantoor van de instantie die daar bevoegd voor was, was gesloten. Dus hielden ze het nog tien maanden uit. Daarna trouwde Harrelson met Laura Louie. Het koppel heeft drie kinderen, Deni Montana, Zoe Giordano en Makani Ravello. 
 
Harrelson is een groot voorstander van het legaliseren van marijuana en hennep in de Verenigde Staten. Op 1 juni 1996 werd hij gearresteerd in de staat Kentucky nadat hij demonstratief en symbolisch vier hennepzaadjes plantte. Hij wilde een proefproces aanspannen tegen de staat omdat er geen onderscheid gemaakt kon worden tussen industriële hennep en marijuana. Hij won de zaak. 
 
Harrelson is ook een anti-oorlogsactivist en sprak vaak bij demonstraties tegen de invasie van Irak in 2003

Filmografie Woody Harrelson

LBJ

LBJ

 
maart 2018
Wilson - Komedie

Wilson

Komedie 
Free Birds - Animatie Film

Free Birds

Animatie Film 
december 2013
2012 - Actie, Thriller

2012

Actie, Thriller 
november 2009