Filmografie Mark Ruffalo

Biografie

Mark Alan Ruffalo (Kenosha (Wisconsin), 22 november 1967) is een Amerikaans acteur. Hij won met zijn rol in You Can Count on Me (2000) de prijs voor beste acteur op het Montréal World Film Festival en tevens een New Generation Award op de Los Angeles Film Critics Association Awards dat jaar. 
Ruffalo is sinds 2000 getrouwd met Sunrise Coigney, een voormalig boetiekeigenares. Samen zijn ze de ouders van zoon Keen (2001), dochter Bella Noche (2005) én dochter Odette (2007). Er werd in 2002 een hersentumor bij hem geconstateerd. Deze bleek na nadere bestudering goedaardig en kon chirurgisch verwijderd worden. Hoewel Ruffalo's gezicht enige tijd gedeeltelijk verlamd raakte, herstelde hij daar volledig van. 
Ruffalo is één van de vier kinderen van een Italiaans-Amerikaans echtpaar. Zijn zussen heten Tanya en Nicole. Zijn broer Scott werd in december 2008 dood aangetroffen voor diens huis. Hij overleed op 39-jarige leeftijd aan de verwondingen van een geweerschot door zijn hoofd.

Filmografie Mark Ruffalo

Dark Waters - Actie
februari 2020

Dark Waters

Actie Regie: Tod HaynesMet: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Bill Pullman,...Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn... Verder lezen...
Foxcatcher - Drama
februari 2015

Foxcatcher

Drama Regie: Bennett MillerMet: Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve CarellFoxcatcher vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van twee Olympische worstelkampioenen, de broers Mark Schultz (Channing Tatum) en Dave Schultz (Mark Ruffalo). John Du Pont heeft zijn zinnen gezet op het trainen van de broers, maar als Dave niet naar zijn landgoed wil verhuizen, is het de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: